Ποιο παιδί είναι πιθανότερο να είναι παχύσαρκο; Η αναπάντεχη απάντηση ενός παιδιάτρου

Ο Αντώνης Δαρζέντας, παιδίατρος με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ανατρέπει όσα μέχρι σήμερα πιστεύαμε για τον τρόπο που επιλέγουμε να ταΐσουμε τα μωρά μας. Μάλιστα, επεξηγεί πώς η σίτιση του βρέφους αργότερα οδηγεί σε παιδική παχυσαρκία.

Εξάλλου είναι γεγονός ότι περίπου 4 στα 10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα! Τα παχύσαρκα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, άσθματος, δυσκολιών στον ύπνο, μυοσκελετικών προβλημάτων και εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων στο μέλλον, καθώς και απουσιών από το σχολείο, ψυχολογικών προβλημάτων και κοινωνικής απομόνωσης.

Αυτή είναι η ανάρτηση για την παιδική παχυσαρκία

Ποιο παιδί νομίζετε ότι είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκο;

Α. Το παιδί που τρέφεται με μητρικό γάλα και θηλάζει την μητέρα του.
Β. Το παιδί που τρέφεται με ξένο γάλα και τρώει από μπιμπερό.
Γ. Το παιδί που τρέφεται με μητρικό γάλα αλλά το τρώει από μπιμπερό.
Σύμφωνα με τις νέες μελέτες είναι το Γ.

Ο τρόπος που διατρέφεται το παιδί λοιπόν, όσον αφορά την ανάπτυξη παχυσαρκίας, είναι πιο σημαντικός από αυτό που τρώει. Σημαντική προτροπή προς τους νέους γονείς λοιπόν είναι. Θηλάστε τα παιδιά σας και μην χρησιμοποιείτε ή κόψτε το μπιμπερό όσο νωρίτερα μπορείτε. Οι διατροφικές συνήθειες νωρίς στη ζωή, σημαδευουν όλη την μετέπειτα ζωή του παιδιού. Όσο πιο έγκαιρη και σωστή διατροφική παρέμβαση, τόσο πιο υγιής ενήλικας.

Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ. Δαρζέντας η σίτιση μωρού με μητρικό γάλα αλλά από μπιμπερό οδηγεί σε παιδική παχυσαρκία καθώς η μητέρα ναι μεν δίνει το μητρικό γάλα μέσω του μπιμπερό, όμως με αυτή την πρακτική το πιέζει να φάει όσο περισσότερο μπορεί γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων.