Πότε ακριβώς θα τεθεί σε λειτουργία κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε.
Ανοίγει τις επόμενες μέρες η πλατφόρμα καταγγελιών για bullying στα σχολεία και η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», προκειμένου να μιλήσει για αυτή τη νέα δυνατότητα που θα έχουν οι γονείς και τα παιδιά. Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές πληροφορίες για αυτή τη νέα πλατφόρμα σύμφωνα με όσα είπε η Υφυπουργός.
Ο διττός χαρακτήρας της πλατφόρμας καταγγελιών
Είναι σημαντικό να δούμε ότι η πλατφόρμα αυτή είναι διττή. Δηλαδή είναι μια πλατφόρμα αναφορών έτσι ώστε, όταν ένας μαθητής ή ένας γονιός, ειδικά όταν πρόκειται για ένα παιδί ηλικίας δημοτικού. Ξέρει ότι κάτι έχει γίνει, που πρέπει να διερευνηθεί, τι μπορεί να γίνει παραπάνω ώστε αυτό το παιδί να στηριχθεί είτε με κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους είτε πρέπει να απευθυνθεί ακόμα και στην αστυνομία ή την εισαγγελία. Από τη μια είναι το κομμάτι της αναφοράς.
Και που από την άλλη είναι εξίσου σημαντικό, γιατί η πλατφόρμα και η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια, μέσα στην πλατφόρμα υπάρχει και υποστηρικτικό υλικό έτσι ώστε τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς τους να μπορούν να το κατεβάζουν, να ενημερώνονται, αρχικά σε επίπεδο πληροφορίας, μετά και σε επίπεδο βίντεο έτσι ώστε να υπάρχει και η υποστήριξη, δηλαδή να είναι από τη μία πλατφόρμα αναφορών, για να υπάρχει η πληροφορία εκεί που υπάρχει ο φόβος. Αλλά για να σπάσουμε τη σιωπή, να υπάρχει πληροφορία και να διαχέεται, φτιάξαμε αυτή την πλατφόρμα αυτή η οποία από τη μια κάνει τη διάδοση της πληροφορίας πιο εύκολη, από την άλλη μπορεί να υποστηρίζει παιδί και γονιό έτσι ώστε να γνωρίζουν ποια είναι τα δικαιώματά τους, πού μπορούν να αναφερθούν, πώς μπορούν να υποστηριχθούν, ποιες είναι οι δομές που υπάρχουν.
Πώς μπορεί κάποιος να μπει στην πλατφόρμα;
Την πλατφόρμα την ανοίξαμε, την έχουμε δει, έχουμε κάνει τα σχόλιά μας και είναι στην τελική της ευθεία. Την επόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε λειτουργία αλλά ας μην πούμε ακόμα τη διεύθυνσή της γιατί θα μπουν όλοι και θα λένε ‘μα τι γίνεται, δε λειτουργεί. Οπότε θα μπαίνει κάποιος, γονέας ή παιδί, να κάνει την αναφορά του. Ταυτοποιείται με τα στοιχεία του, ούτε ή άλλως υπάρχουν τα στοιχεία του myschool, οπότε οι γονείς είναι και εξοικειωμένοι με αυτά, ταυτοποιούν ότι είναι οι ίδιοι και γράφουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους.
Αποδέκτης ποιος θα είναι;
Οι αποδέκτες και πάλι, για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια, στο ότι κάτι θα γίνει με την πληροφορία αυτή και δε θα μείνει κάπου, έχουν δύο κατευθύνσεις. Η μία είναι το ίδιο το σχολείο, δηλαδή αποδέκτης είναι ο ίδιος ο διευθυντής του σχολείου και είτε ο σύμβουλος σχολικής ζωής, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση Γυμνασίου – Λυκείου, είτε άλλος ένας εκπαιδευτικός, ένας δάσκαλος που έχει θέσει ως υπεύθυνο ο διευθυντής στην περίπτωση του δημοτικού. Οι δεύτεροι αποδέκτες είναι η διεύθυνση εκπαίδευσης, δηλαδή η διεύθυνση που είναι υπεύθυνη για όλα τα σχολεία της περιοχής.
Τι παραπάνω προσφέρει η πλατφόρμα από αυτό που σήμερα κάνει ένας γονιός
Το περιστατικό θα υποβληθεί και σαν υπόμνημα στην τοπική διεύθυνση η οποία θα επιβλέπει τη διαδικασία χειρισμού εκ μέρους του σχολείου. Μικρή αλλά ουσιαστική η διαφορά είναι ότι μπορεί να το κάνει και το ίδιο το παιδί. Γιατί μεγάλο κομμάτι της πληροφορίας σήμερα το χάνουμε επειδή τα παιδιά φοβούνται. Και ιδιαίτερα όταν ένα παιδί είναι θύμα bullying, είναι θύμα σχολικού εκφοβισμού, δυστυχώς είναι το θύμα αλλά φοβάται ακόμα περισσότερο. Οπότε όταν το ίδιο το παιδί θα μπορεί να μπει σε αυτή την πλατφόρμα, πολλές φορές το παιδί δε θέλει να το πει στον γονιό του.
Οι καταγγελίες θα είναι επώνυμες;
Οι καταγγελίες για αρχή θα είναι επώνυμες. Σε αυτό που έχουμε νομοθετήσει θα είναι επώνυμες/ανώνυμες. Τα νούμερα είναι πολύ μεγάλα. Έχουμε 4 εκατ παιδιά, 14.000 σχολεία, 180 χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με έναν τρόπο που δε θα πέσει το σύστημα. Να ξεκινήσουμε με έναν τρόπο που επωνύμως παίρνουμε την πληροφορία και από παιδιά και από γονείς. Και από την άλλη, να ξέρουν ότι η πληροφορία υπάρχει εκεί.
Πώς μπορεί να προστατευθεί κάποιος από μια αναφορά που μπορεί να γίνει λόγω αντιπάθειας;
Γι’ αυτό ακριβώς, επειδή δεν ξέρουμε πώς θα λειτουργήσει αυτό στην ελληνική κοινωνία, ξεκινάμε με τις επώνυμες. Για να υπάρχει μεγαλύτερο βάρος ευθύνης σε αυτόν ο οποίος θα δώσει μια αναφορά και θα καταγγείλει συγκεκριμένα κάποιον. Επίσης, σημαντικό είναι αυτός που θα διαχειριστεί την πληροφορία να μη βρει αυτός το μπελά του. Δηλαδή αυτός που θα πάει να κάνει τη διοικητική εξέταση του τι έγινε και πώς. Προστατεύουμε αυτόν τον εκπαιδευτικό που θα πάει να κάνει την εξέταση.
