Αρχική InfoMommy Υγεία Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο καρκίνος των ωοθηκών και του εντέρου;

Πώς μπορεί να αποφευχθεί ο καρκίνος των ωοθηκών και του εντέρου;

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα ευρήματα πρόσφατης μελέτης από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναφορικά με τη χρήση των αντισυλληπτικών χαπιών. Μπορεί τα τελευταία χρόνια τα αντισυλληπτικά χάπια να αμφισβητούνται, με φόβους ότι αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου, όμως η νέα αυτή έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

Η μελέτη για τα αντισυλληπτικά χάπια ξεκίνησε από το Royal College of General Practitioners το 1968, επτά χρόνια μετά την εισαγωγή του χαπιού στο εμπόριο. Από τότε έχουν εξετασθεί περισσότερες από 46.000 γυναίκες, προκειμένου να εντοπισθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις.

Η νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η λήψη του χαπιού, για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, μειώνει σημαντικά τον αριθμό των περιπτώσεων καρκίνου του εντέρου ως ένα πέμπτο και καρκίνου του ενδομητρίου και των ωοθηκών ως ένα τρίτο, τρεις τύποι καρκίνου από τους οποίους νοσούν κάθε χρόνο περίπου 35.000 γυναίκες.

«Αυτά τα αποτελέσματα από τη σπουδαιότερη μελέτη στον κόσμο για τη χρήση αντισυλληπτικών χαπιών είναι καθησυχαστικά. Η έρευνα προσφέρει ισχυρές αποδείξεις ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν εκτίθενται σε μακροχρόνιο κίνδυνο για καρκίνο εάν επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν αντισυλληπτικά χάπια, ενώ στην πραγματικότητα είναι πιθανόν πολλές από αυτές να προστατευθούν», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Dr Lisa Iversen.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.