Πώς θα στρώσετε το τέλειο εορταστικό τραπέζι σε 6 απλά βήματα

Ποιο είναι το πιο ωραίο κομμάτι των γιορτών; Μα φυσικά, ο χρόνος που περνάμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα γύρω από το τζάκι ή το εορταστικό τραπέζι. Και μπορεί για τη διακόσμηση κοντά στο πρώτο να έχετε ήδη προνοήσει για να μπείτε στο εορταστικό κλίμα, αλλά για το δεύτερο ακόμα να ψάχνετε πώς θα εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Για να βοηθήσουμε σας παρουσιάζουμε πώς θα στρώσετε το τέλειο εορταστικό τραπέζι σε 6 βήματα. Είστε έτοιμοι να εξασκήσετε την τέχνη της επιτραπέζιας διακόσμησης και να γίνετε ειδικοί της art de la table;

Βήμα 1ο: Διαλέξτε το κατάλληλο τραπεζομάντηλο. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το τραπεζομάντηλο δίνει το βασικό τόνο σε κάθε εορταστικό τραπέζι. Κι αυτό γιατί δένει χρωματικά και θεματικά όλο το σκηνικό. Και με δεδομένο ότι οι γιορτές είναι για τα καλά εδώ, εμείς σας προτρέπουμε να προτιμήσετε τα έντονα εορταστικά χρώματα (π.χ. μπορντώ ή μωβ) για να δώσετε στο εορταστικό τραπέζι έναν χαρούμενο και παιχνιδιάρικο τόνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προτιμήσετε τα κλασικά χριστουγεννιάτικα, δηλαδή το λευκό, το ασημί ή το χρυσό.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε. Το πορσελάνινο σερβίτσιο σας δεν φτάνει για όλους τους καλεσμένους σας; Μη φοβηθείτε να βάλετε την προσωπική σας πινελιά στο εορταστικό τραπέζι. Χρησιμοποιήστε οικογενειακά κειμήλια ή παλιά σερβίτσια για να αναπληρώσετε τα σερβίτσια που δεν βγαίνουν στο μέτρημα!

Βήμα 3ο: Μην ξεχάσετε τα λουλούδια. Για την ακρίβεια, σας προτείνουμε να υποκύψετε στην υπερβολή που επιτάσσουν οι γιορτές! Κι αυτό για να χαρίσετε περισσότερη ζωντάνια και χρώμα στο εορταστικό τραπέζι σας. Πείτε «ναι» στις ανθεκτικές και εντυπωσιακές πεόνιες, τους λυσίανθους, τα εποχιακά φρούτα (π.χ. μήλα, ρόδι, μούρα) και το γκι.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.