Πού μπορούμε να χαρίσουμε τα παλιά παιχνίδια των παιδιών μας

Για τα περισσότερα παιδιά δεν φτάνει ένα μόνο δωμάτιο για τα παιχνίδια τους. Μεγαλώνοντας δεν ξέρουν πια τι να τα κάνουν. Υπάρχουν, όμως, και παιδιά που τα παιχνίδια τους έχουν λείψει. Αν τα παλιά παιχνίδια των παιδιών σας είναι σε καλή κατάσταση και θέλετε να δώσετε χαρά σε άλλα παιδιά που ενδεχομένως τα έχουν ανάγκη, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε τη λύση του να τα χαρίσετε. Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις Δομές, τις ΜΚΟ, τους Συλλόγους και τους χώρους όπου μπορείτε να χαρίσετε τα παλιά παιχνίδια.Το άρθρο θα ανανεώνεται 

Πρωτοβουλία «Παιδικό παιχνίδι – μην το πετάξεις»

Μια πρωτοβουλία ενεργών πολιτών που δημιουργήθηκε με σκοπό να συλλέγει χρησιμοποιημένα παίχνιδια σε καλή κατάσταση, προκειμένου να μην πετάγονται στα σκουπίδια, αλλά να προσφέρονται σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη, όπως σε κοινωνικούς φορείς, ιδρύματα, συλλόγους, παιδικούς σταθμούς, πρόσφυγες, κοκ. Η πρωτοβουλία αυτή θα περιοδεύει σε δήμους του νομού της περιφέρειας Αττικής, σε κεντρικά σημεία που θα ανακοινώνονται μέσω του διαδικτύου. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Ένα Παιδί ένας Κόσμος

Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που στηρίζει οικογένειες με μικρά παιδιά σε ανάγκη.Ρεθύμνου 10, Εξάρχεια, τηλ. 210 8838512. Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Θεόφιλος

Οργανισμός Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα για την στήριξη της άπορης πολύτεκνης οικογένειας.Τηλέφωνα: 210-8819397, 210-8828036 , 6949612196. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κέντρο Συμπαράστασης Παιδιών και Οικογένειας

Έχει σκοπό να στηρίξει τα κοινωνικά αποκλεισμένα παιδιά, παιδιά που ανήκουν σε φυλετικές, εθνικές, θρησκευτικές μειονότητες καθώς και παιδιά που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά, οικογενειακά προβλήματα, ρατσισμού και περιθωριοποίησης.Αρίστωνος 6-8 & Πιερίας 5, Κολωνός, τηλέφωνο 210-5239402. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και τα βοηθoύν να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον.Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται συνεχώς, επικοινωνήστε με τους παρακάτω τρόπους:τηλ. 210-3313661 (για Αθήνα) – e-mail: [email protected]τηλ. 23920-63891 (για Θεσσαλονίκη) – e-mail: [email protected]τηλ. 25510-51890 (για Θράκη) – e-mail: [email protected]άθετε περισσότερα εδώ.

Η Αγκαλιά, Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

Ο Σύλλογος συμπαραστέκεται σε γυναίκες έγγαμες ή άγαμες, που λόγοι εγκατάλειψης, κακοποίησης και κοινωνικοοικονομικοί τις πιέζουν σε βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους. Προσφέρει προστασία στο παιδί, τόσο κατά τη διάρκεια της κύησής όσο και μετά τη γέννησή του και συγχρόνως στηρίζει τους γονείς ηθικά και υλικά.Λεωφόρος Αθηνών 84, Αθήνα, τηλ. 210 8828788. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ

Πρόκειται για έναν ξενώνα βραχείας φιλοξενίας ανηλίκων και απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους θύματα παραμέλησης, κακοποίησης, παράνομης εμπορίας και διακίνησης, παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω οικογενειακών ή κοινωνικών- οικονομικών συνθηκών. Φιλοξενεί αγόρια ηλικίας 5 έως 12 ετών και κορίτσια ηλικίας 5 έως 18 ετών.Αγίου Δημητρίου 3, προέκταση Λεωφόρου Δημοκρατίας, πρώην Παιδόπολη, Ωραιόκαστρο, 2310 692232. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Πρωτοβουλία για το Παιδί

Πεδίο δράσης της Δομής είναι η φροντίδα και η προστασία παιδιών που, προερχόμενα από οικογένειες που δυσλειτουργούν ή είναι διαλυμένες, βιώνουν την παραμέληση, την ψυχολογική και σωματική βία, την περιθωριοποίηση και την απόρριψη, τόσο μέσα στο σπίτι, όσο και μέσα στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η παντοειδής ενίσχυση των οικογενειών τους. Ακόμη, ομάδες-στόχους αποτελούν οι ευπαθείς οικογένειες με παιδιά και οι ευπαθείς ομάδες του τοπικού πληθυσμού που πλήττονται από τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.Σ. Πέτρουλα 7 & Χρ. Σμύρνης, Βέροια  23310-72303. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Παιδιά της Γης

Το Φιλανθρωπικό μη Κερδοσκοπικό Σωματείο “Παιδιά της Γης” αποσκοπεί στη προστασία, τη πρόνοια, την ηθική και την οικονομική βοήθεια παιδιών σε όλο τον κόσμο. Συνεργάζεται μεταξύ άλλων, με φυλακές ανηλίκων, στέγες εγκαταλελειμμένων παιδιών, παιδικούς σταθμούς κ.α.Κοράη 4, Κηφισιά, τηλ. 210 7214094. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων

Το πρόγραμμα Κοινωνικό Παντοπωλείο αφορά την παροχή δωρεάν τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ρούχων και παιχνιδιών σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, όπως οικογένειες ή άτομα που έχουν χαμηλό εισόδημα και πλήττονται από την οικονομική κρίση.Επικοινωνήστε με το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου σας και σίγουρα θα σας κατευθύνουν για το τι πρέπει να κάνετε για να τους φέρετε τα παλιά παιχνίδια των παιδιών.

Σύλλογος Τριτέκνων Πολυτέκνων Αττικής Άγιος Νεκτάριος

Στηρίζει κυρίως πολυπληθείς οικογένειες που δυσκολεύονται στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας να ανταπεξέλθουν στην δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα, αλλά και σε κάθε συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη.Δαβάκη Πίνδου 24, Ραφήνα, τηλ. 2294111566 και 6975688814.Μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων

Σκοπός του Συλλόγου υπήρξε και παραμένει η ηθική και υλική συμπαράσταση των απόρων κυρίως Υπερπολυτέκνων Οικογενειών δια μέσου των προαιρετικών εισφορών-δωρεών των Φίλων των Πολυτέκνων.Ακαδημίας 78Δ, Αθήνα, τηλ. 210 3838496, 210 3822586. Μάθετε περισσότερα εδώ.