Καταγγελία για σχολείο στου Ζωγράφου: “Ο 12χρονος γιος μου κακοποιήθηκε σεξουαλικά”

Μια απίστευτη καταγγελία ήρθε στο φως της δημοσιότητας εδώ και λίγες ώρες όταν η μητέρα ενός 12χρονου μαθητή κατήγγειλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 ότι ο γιος της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από δύο συμμαθητές του εντός του χώρου του σχολείου του στου Ζωγράφου.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όπως καταγγέλει η μητέρα του 12χρονου μαθητή, οι πράξεις των δύο μεγαλύτερων συμμαθητών του γιου της βιντεοσκοπήθηκαν από τους ίδιους και προβλήθηκαν και σε άλλα παιδιά του σχολείου.

Σοκάρουν οι περιγραφές της μητέρας

“Ένας εξωσχολικός με έναν συμμαθητή από το σχολείο το ίδιο την ώρα μαθήματος, έλειπε ο δάσκαλος και ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μου από το χέρι. Μας ομολόγησε ότι τον στριμώξανε στο μπάνιο και πράξανε σεξουαλική κακοποίηση πάνω του για 10-15 λεπτά, παρ’ όλο που εκείνος δεν ήθελε, παρ’ όλο που ζήτησε να φύγει, παρ’ όλο που προσπάθησε να φύγει αλλά δεν μπορούσε γιατί είναι πιο μικρός και ηλικιακά και σωματικά. Παρακαλούσε να σταματήσει μέχρι που κάποια στιγμή κατάφερε και ξέφυγε” ανέφερε η μητέρα στην κάμερα του ΑΝΤ1. Οι δύο δράστες, όπως καταγγέλλει η μητέρα, βιντεοσκόπησαν την αποτρόπαια πράξη τους και έδειχναν το βίντεο στους άλλους μαθητές: “Το τρίτο παιδί καθόταν στη δίπλα τουαλέτα και βιντεοσκοπούσε τα πάντα”.

Σοκαρισμένος και ο μπαμπάς του 12χρονου

Ο πατέρας του παιδιού πρόσθεσε: “Μας ομολόγησαν κάποιοι μαθητές ότι είχαν δει το βίντεο, ότι ο μαθητής που τράβηξε το βίντεο πήγε και το έδειξε αμέσως μετά σε άλλους μαθητές. Δεν γνωρίζουμε αν το βίντεο έχει μοιραστεί στα κοινωνικά δίκτυα. Ο μαθητής ισχυρίζεται ότι το έχει σβήσει. Ό,τι κι αν έχει γίνει, είναι μεγάλη ζημιά στο παιδί μας. Την επόμενη ημέρα που άρχισε η κοροϊδία μεταξύ των παιδιών, ότι έγινε αυτό και συμμετείχε σε αυτό το πράγματα, εφόσον έβαλε τα κλάματα και το ανέφερε σε έναν δάσκαλο, εκεί τον πλησίασαν και του είπαν ‘μία πλάκα ήταν και δεν χρειάζεται να πάει πάρα πέρα για να μην φάμε τις αποβολές'”.

Ο 12χρονος αποκάλυψε τη φριχτή αλήθεια σε καθηγητή και στον Διευθυντή του σχολείου χωρίς αποτέλεσμα

Το παιδί έτρεμε, φοβόταν, έκανε εμετούς και οι γονείς έμαθαν ότι κάτι συνέβαινε από τις φήμες που έφθασαν στα αυτιά του μεγαλύτερου αδερφού που πηγαίνει στη Γ Γυμνασίου. Τότε το παιδί αποκάλυψε τι είχε συμβεί και ότι είχε μιλήσει στον διευθυντή του Γυμνασίου και σε έναν άλλο καθηγητή. “Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή, ο οποίος του ζήτησε αν ξαναεμφανιστεί αυτό το παιδί στο σχολείο, να τον ενημερώσει. Κι εκεί ζήτησε το παιδί μας να μας πάρει τηλέφωνο να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Και ο διευθυντής του είπε ότι δεν χρειάζεται να μιλήσει με τον μπαμπά σου και τη μαμά σου αυτήν τη στιγμή. Πήγαινε πάλι στην τάξη σου”.Οι γονείς απομάκρυναν τα παιδιά τους από το σχολείο. Κατήγγειλαν την κακοποίηση στη ΓΑΔΑ και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ το 12χρονο αγόρι υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση.

Ακούστε τις συγκλονιστικές μαρτυρίες των γονιών στον ΑΝΤ1:

https://www.dailymotion.com/video/x728pin

Κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου

Το Υπουργείο Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε
στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.
Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.
Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον.