Πρεμιέρα του KinderDocs για όλη την οικογένεια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (από 4/2)

Καλωσορίσατε στο KinderDocs, τις προβολές βραβευμένων ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους! Ελάτε να ζήσουμε τη μαγεία της τέχνης του ντοκιμαντέρ και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους επικοινωνίας, με αφορμή ιστορίες που μας αφορούν όλους και αναδεικνύουν θέματα σημερινά που ενδιαφέρουν, προβληματίζουν και ψυχαγωγούν.

Κάθε ντοκιμαντέρ, μια ιστορία που μιλάει για εφηβεία, φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορό, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση, περιβάλλον. Το KinderDocs έχει στόχο να ανοίξει ένα δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων και να εμπνεύσει δράσεις, αναδεικνύοντας την τέχνη της αφήγησης και του ντοκιμαντέρ. Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και διάλογο με εκλεκτούς καλεσμένους.

Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία και σαββατοκύριακα για το κοινό. Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκινάει την 1η Φεβρουάριου και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017.

Η πρεμιέρα KinderDocs στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/2 στις 12:30 στο Μουσείο Μπενάκη με δύο προβολές για όλη την οικογένεια (παιδιά από 8 ετών). Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση και βιωματικό εργαστήριο, σχεδιασμένο για τα παιδιά με θέμα τους σπόρους και καλεσμένους την Ελλήνα Χριστοδουλάρη και την Ηρώ Μπενεσάϊα από την Κοινότητα Πελίτι Αθήνας καθώς και τη Δέσποινα Τζιουβάρα, Υπεύθυνη σχεδιασμού των παιδαγωγικών προγραμμάτων της Οργάνωση Γη – Organization Earth.

Η πρεμιέρα KinderDocs στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4/2 στις 12:00 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Μετά τις προβολές θα μιλήσει η Μαρία Κατσακιώρη, Υπεύθυνη ενημέρωσης & εκπαίδευσης του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Ελληνικό Κέντρο Βιότοπων και Υγρότοπων (ΕΚΒΥ) και οι Γιώργος Γλαυκίδης – Νηπιαγωγός Med και Γιώργος Υφαντής – Βιολόγος, εκπαιδευτικοί και μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών

Τιμή εισιτηρίου: €3 (παιδιά), €6 (ενήλικοι)
Όλες οι προβολές KinderDocs περιλαμβάνουν δύο ταινίες με το ίδιο εισιτήριο. Εξαιρούνται οι προβολές 1/3, 5/3 και 18/3, όπου η προβολή περιλαμβάνει μία ταινία μεγάλου μήκους.
Όλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.

Το Infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του προγράμματος

Αθήνα
Οι προβολές του KinderDocs στην Αθήνα γίνονται Τετάρτη για σχολεία και Κυριακή για το ευρύ κοινό στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138, τηλ: 210 3453111)

Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη (Δευτέρα έως Πέμπτη, 10:00-14:00, τηλ: 2103671067-9)

Θεσσαλονίκη
Οι προβολές του KinderDocs στην Θεσσαλονίκη γίνονται Παρασκευή για σχολεία και Σάββατο για το ευρύ κοινό στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (τηλ: 2310 240002)

Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10:00-14:00, τηλ: 2310 240002)