Προσοχή! Δείτε τι πρέπει να κάνετε αν έχετε κάποια από αυτές τις ηλεκτρικές κουζίνες

Η BSH Οικιακές Συσκευές διεξάγει οικειοθελές πρόγραμμα ασφαλείας σε συγκέκριμένα μοντέλα κουζίνας καθώς ενδέχεται να υπάρξει διαρροή αερίου µε
ανεξέλεγκτο τρόπο και µε κίνδυνο να προκληθεί έκρηξη. Αυτό οφείλεται σε ενδεχόµενη βλάβη ενός από τα εξαρτήµατα σύνδεσης αερίου.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος καλεί όλους τους κατόχους ελεύθερων κουζινών αερίου που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα να ελέγξουν αν η συσκευή τους επηρεάζεται από αυτή την εκστρατεία ασφαλείας. Η BSH Οικιακές Συσκευές προσφέρει σε κάθε κάτοχο επηρεαζόμενης συσκευής δωρεάν αντικατάσταση του εξαρτήματος σύνδεσης από εξειδικευμένο μηχανικό σέρβις στην οικία του κατόχου.

Ποια είναι τα μοντέλα που επηρεάζονται

Στην Ελλάδα επηρεάζονται οι ελεύθερες κουζίνες αερίου των μαρκών BOSCH και PITSOS, κατασκευής από το 2006 έως το 2011. Σε κάποιες περιπτώσεις, ενδέχεται να υπάρξει διαρροή αερίου με ανεξέλεγκτο τρόπο και σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις ενδέχεται να προκληθεί έκρηξη. Αυτό οφείλεται σε ενδεχόμενη βλάβη ενός από τα εξαρτήματα σύνδεσης αερίου.

Τι πρέπει να κάνουν οι καταναλωτές

Για την αποφυγή πιθανών κινδύνων, οι κάτοχοι επηρεαζόμενης συσκευής θα πρέπει να απενεργοποιήσουν άμεσα την παροχή αερίου στη συσκευή και να μην την χρησιμοποιήσουν έως ότου αντικατασταθεί το εξάρτημα σύνδεσης.

Ελέγξτε αν η συσκευή σας επηρεάζεται, ως εξής:

Κοιτάξτε προσεκτικά την συσκευή που βλέπεται παραπάνω. Αν είναι παρόμοια με τη δική σας συσκευή, ελέγξτε αν επηρεάζεται από αυτό το μέτρο ασφαλείας.
Σημειώστε τον αριθμό μοντέλου (E-Nr.) και τα 4 ψηφία του αριθμού παρτίδας (FD) πάνω στην πινακίδα μητρώου της συσκευής σας.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Tηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης: 18182