Πρωταθλήτριες Ευρώπης στην Cheer League οι Αμαζόνες (Βάρης & Ηλιούπολης)

Στην 1η θέση της Cheer League σε δύο κατηγορίες κατατάχθηκαν οι αθλήτριες του cheerleading από το σύλλογο Αμαζόνες (Βάρης & Ηλιούπολης) για το έτος 2022, όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Cheerleading.

Οι αθλήτριες των Αμαζόνων κατέκτησαν την 1η θέση και των δύο ηλικιακών κατηγοριών Senior και Junior, στο ομαδικό Team Cheer Freestyle Pom, ανάμεσα σε 55 και 37 ομάδες αντίστοιχα, ξεπερνώντας βαθμολογικά ευρωπαϊκές ομάδες με παράδοση πολλών ετών, κατακτώντας ξανά το τρόπαιο του ECL μετά από 9 χρόνια.

Οι Πρωταθλήτριες της Cheer League, Αμαζόνες, εξασφάλισαν την πρόκριση τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading 2023, που θα διεξαχθεί στην Βερόνα της Ιταλίας από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου

Να σημειωθεί πως οι δύο ομάδες των Αμαζόνων, είχαν ήδη προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Cheerleading μέσω του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, οπότε εξασφάλισαν δύο επιπλέον προκρίσεις για τα ελληνικά χρώματα.

Η υπεύθυνη του συλλόγου Αμαζόνες, Ευαγγελία Κρητικού σχετικά με την κατάταξη του συλλόγου στην Cheer League ανέφερε: «Είμαι υπερήφανη για τις αθλήτριες, τους προπονητές και την διοίκηση του συλλόγου μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προσπάθεια τόσων χρόνων που μας έχουν φέρει σε αυτό το επίπεδο. Έχουμε θέσει ψηλά τον πήχη και οι ομάδες μας μπορούν πλέον να διεκδικούν και να έχουν αξιώσεις σε Διεθνείς αγώνες.

Επόμενοι στόχοι η εκπροσώπηση της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Βερόνα (Ιταλία) αλλά και σε εγχώριο επίπεδο το Κύπελλο Ελλάδος στη Κρήτη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα».

Senior – Team Cheer Freestyle Pom
1η θέση: Αμαζόνες (Διπλή πρόκριση στο Ευρωπαϊκό)

Junior – Team Cheer Freestyle Pom
1η θέση: Αμαζόνες Ηλιούπολης L3 (Διπλή πρόκριση στο Ευρωπαϊκό)

Ας γνωρίσουμε το cheerleading

Πρόκειται για καινούργιο άθλημα για τα ελληνικά δεδομένα που όμως είναι άκρως διαδεδομένο παγκοσμίως καθώς αποτελεί και ολυμπιακό άθλημα. Είναι ένα διασκεδαστικό και γεμάτο ενέργεια άθλημα που περιλαμβάνει ειδικές ασκήσεις γυμναστικής, χορό, άλματα, κραυγές και φιγούρες. Στα λίγα χρόνια που υπάρχει και στην Ελλάδα έχει προσφέρει στη χώρα μας διεθνείς διακρίσεις. Είναι διασκεδαστικό, γεμάτο ενέργεια και συνδυάζει τέλεια γυμναστική και χορό και μπορούν να συμμετέχουν όλα τα κορίτσια, ανεξαρτήτως ταλέντου και ικανοτήτων. Μαθαίνοντας τις βασικές κινήσεις και ασκήσεις του αθλήματος, τα κορίτσια θα βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, θα αποκτήσουν ευλυγισία, ενώ το άθλημα προσφέρει εξαιρετική ενδυνάμωση.

Διαβάστε επίσης:

“Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται” λέει ο πατέρας τη 14χρονης Γωγώς για τον γιατρό μετά τη μοιραία επέμβαση (video)

ΕΟΦ: Ανακαλούνται ΟΛΕΣ οι παρτίδες γνωστού καλλυντικού – Δείτε για ποιο πρόκειται

Πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας “καίει” τον πατέρα Αντώνιο – Οι σακούλες με τα 500άρικα και οι αγοραπωλησίες εν μέσω capital control