Πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας “καίει” τον πατέρα Αντώνιο – Οι σακούλες με τα 500άρικα και οι αγοραπωλησίες εν μέσω capital control

«Κόλαφος» είναι το πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας για τον πατέρα Αντώνιο, τον πρώην επικεφαλής της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς διαπιστώθηκε υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Ξεδιπλώνεται το σκάνδαλο

Πιο συγκεκριμένα, διακίνηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε σακούλες και αγορά ακινήτων στο όνομά του, με πόρους αμφίβολης προέλευσης, καταμαρτυρεί στον πατέρα Αντώνιο, τον πρώην επικεφαλής της «Κιβωτού του Κόσμου», το πόρισμα της οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο και εκδόθηκε μετά από σχετικές έρευνες που έγιναν.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα στελέχη της οικονομικής Αστυνομίας διαπιστώνουν για τον πατέρα Αντώνιο και εξόφθαλμη υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τρία πετρόκτιστα κτήρια σε μία έκταση 10 στρεμμάτων στα Ιωάννινα.

Οι σακούλες με τα 500άρικα και οι αγοραπωλησίες εν μέσω capital control

Τα εν λόγω σπίτια αγοράστηκαν το 2015 εν μέσω capital controls και ενώ αρχικά οι διαπραγματεύσεις ήταν με κάποιον εκπρόσωπο της «Κιβωτού», το συμβόλαιο υπογράφηκε από τον ίδιο τον πατέρα Αντώνιο.

Τα κτήρια αγοράστηκαν με σακούλες σούπερ μάρκετ, τα οποία εμπεριείχαν 100.000 ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα, για την ανοικοδόμηση και την ανακατασκευή τους δαπανήθηκαν άλλες 250.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με μετρητά σε σακούλες σούπερ μάρκετ.

Τα, περίπου, 400.000 ευρώ που δαπανήθηκαν φέρεται, σύμφωνα με το «πόρισμα – κόλαφος», να έχουν τραβηχτεί από κάποιον τραπεζικό λογαριασμό, που ανήκε στον πατέρα Αντώνιο, στην πρεσβυτέρα, στην «Κιβωτό» ή από κάποιο στέλεχος της ΜΚΟ.

Τέλος, στο σχετικό πόρισμα συμπεριλαμβάνονται και δαπάνες της «Κιβωτού» την τελευταία πενταετία, οι οποίες υπερβαίνουν τα 2 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες αυτές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ενδείξεις αόρατων προμηθειών και κατασκευών.

Από πρόχειρες αυτοψίες, που έγιναν από τις Αρχές, διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι κάποιες από τις εργασίες είτε δεν έγιναν ποτέ, είτε ήταν ημιτελείς.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

“Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται” λέει ο πατέρας τη 14χρονης Γωγώς για τον γιατρό μετά τη μοιραία επέμβαση (video)

ΕΟΦ: Ανακαλούνται ΟΛΕΣ οι παρτίδες γνωστού καλλυντικού – Δείτε για ποιο πρόκειται