Σχολικές Βιβλιοθήκες: Δείτε πώς θα αποκτήσετε εντελώς δωρεάν ΟΛΑ τα βιβλία της Άλκης Ζέη στο δικό σας σχολείο

Με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη,  οι εκδόσεις Μεταίχμιο διοργανώνουν μια πρωτοβουλία για να γνωρίσουν τα νέα παιδιά την εμβληματική γραφή και τα υπέροχα βιβλία της αείμνηστης Άλκης Ζέη που μας αποχαιρέτισε την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου 2020, περνώντας στο πάνθεον της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας και αφήνοντάς μας παρακαταθήκη τα σπουδαία βιβλία της που μεγάλωσαν γενιές και γενιές παιδιών.

Μπορεί να γράφει κυρίως για παιδιά, όμως απευθύνεται και στους ενήλικες. Μέσα στα έργα της, η συγγραφέας μετατρέπει προσωπικά της βιώματα σε μυθιστορηματικές καταστάσεις, κρατώντας πάντα την απαραίτητη απόσταση από το αυτοβιογραφικό στοιχείο αλλά επιτρέποντας στους ήρωές της να βλέπουν τα πράγματα με τη δική της θεώρηση.

Ανήκοντας σε μια γενιά της οποίας οι ατομικές φιλοδοξίες υποχώρησαν μπροστά στα συλλογικά οράματα και στα συνταρακτικά γεγονότα που αναγκαστικά ισοπέδωναν την προσωπική ζωή, κι έχοντας συμβαδίσει με την πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, των ανατροπών, των διωγμών, της αγωνίας για το αύριο, της συμμετοχής στους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία, αισθανόταν ανέκαθεν το χρέος να καταγράψει σημαντικές ιστορικές στιγμές για χάρη των νεότερων γενεών

Χωρίς ίχνος διδακτισμού αλλά με τη διάθεση να προκαλέσει προβληματισμό πάνω σε πλήθος διαχρονικών αξιών και σύγχρονων θεμάτων που αποτυπώνει στα έργα της με εξαιρετική λογοτεχνικότητα, καλοδουλεμένη πλοκή και το διάσπαρτο χιούμορ.

Δείτε πώς θα αποκτήσετε εντελώς δωρεάν ΟΛΑ τα βιβλία της σπουδαίας συγγραφέα στο δικό σας σχολείο

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκδόσεις προτείνουν στα σχολεία να ονομάσουν τη βιβλιοθήκη τους ΑΛΚΗ ΖΕΗ και στη συνέχεια οι εκδόσεις θα προσφέρουν σε 20 σχολικές βιβλιοθήκες (10 Δημοτικών και 10 Γυμνασίων) όλα τα βιβλία της σπουδαίας συγγραφέα και δεκάδες βιβλία που απευθύνονται σε παιδιά, έπειτα από κλήρωση.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας, εφόσον δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα συμμετοχής, μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023.

Τα βιβλία που θα σταλούν για τον εμπλουτισμό των 20 τυχερών βιβλιοθηκών θα συνοδεύονται από μια τιμητική πλακέτα, όπου θα αναφέρεται η ονομασία της βιβλιοθήκης: Βιβλιοθήκη «Άλκη Ζέη», ώστε να τοποθετηθεί στην είσοδό της ή σε εμφανές σημείο του χώρου.

Η κλήρωση που θα αναδείξει τις 20 βιβλιοθήκες θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρτίου 2023 και τα τυχερά σχολεία θα ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου 2023 στον ιστότοπο  www.metaixmio.gr, ενώ θα ειδοποιηθούν και με προσωπικό μήνυμα.

Για να συμμετέχετε, συμπληρώστε μέχρι τις 10 Μαρτίου 2023 τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στο link: http://bit.ly/3lZUcua

Διαβάστε επίσης:

Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζονται οι καταθέσεις παιδιάτρων του Καραμανδάνειου- «Άλλα μας έλεγε και άλλα βλέπαμε»

O ΕΟΦ ανακαλεί φαρμακευτικό προϊόν – Βρέθηκαν σωματίδια και θολότητα

Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ