Το πιο υπέροχο, διαχρονικό δώρο για να χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας φέτος το Πάσχα

Δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από το Πάσχα και ήδη οι νονοί αρχίζουν την έρευνα αγοράς για να βρουν την ιδανική λαμπάδα και το πασχαλινό δώρο που θα προσφέρουν στα βαφτιστήρια τους.

Κι αν η λαμπάδα άπτεται των προτιμήσεων των παιδιών,  είθισται το συνοδευτικό δώρο να το επιλέγουν οι νονοί. Πολλοί καταφεύγουν στην εύκολη λύση των παιχνιδιών, κάποιοι διαλέγουν ρούχο και παπούτσια, ενώ υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να προσφέρουν στο παιδί κάτι περισσότερο από ένα εφήμερο δώρο. Αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα στη διαχρονικότητα των δώρων και γι’ αυτό θεωρούν, ότι το βιβλίο είναι ό,τι καλύτερο αξίζει να χαρίσουν στα πνευματικά τους παιδιά.

Το βιβλίο είναι αστείρευτη πηγή γνώσης, σύντροφος στον ελεύθερο χρόνο, οδηγός για ταξίδια του μυαλού και φυσικά πυξίδα της κριτικής σκέψης. Ένα καλογραμμένο παιδικό βιβλίο οξύνει τον νου, διευρύνει τη σκέψη, ενεργοποιεί τα συναισθήματα, καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα. Μέσα από ευφάνταστες ιστορίες ταξιδεύει τον λιλιπούτειο αναγνώστη, ανοίγει καινούργια παράθυρα, διαμορφώνει προσωπικότητες με κρίση και άποψη.

Αν, λοιπόν, ανήκετε και εσείς σε αυτή την κατηγορία νονών και θεωρείτε το βιβλίο μια σταθερή αξία  τότε η κασετίνα  «Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη», στην οποία περιλαμβάνονται τα σημαντικότερα βιβλία για παιδιά της αγαπημένης συγγραφέα, είναι φέτος το ιδανικότερο πασχαλινό δώρο.

Το συγγραφικό έργο της σπουδαίας Άλκης Ζέη το οποίο έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες,  έχει λάβει πολλές διακρίσεις και βραβεία και έχει αγαπηθεί φανατικά από τους βιβλιόφιλους, χάρη σε αυτή τη μοναδική προσφορά των εκδόσεων Μεταίχμιο θα συνεχίσει να μαγεύει και τις νεότερες γενιές αφού έχει κερδίσει επάξια τη μάχη με τον χρόνο.

Η αγαπημένη «γιαγιά της παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας» από το «Καπλάνι της βιτρίνας» που εκδόθηκε το 1963 και αποτελεί σταθμό στα ελληνικά γράμματα έως τον «Ψεύτη παππού» που είναι μια σύγχρονη ιστορία , έγραψε 6 βιβλία που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά παιδική βιβλιοθήκη. Έχοντας ζήσει «έναν πόλεμο, δύο εμφυλίους, δύο δικτατορίες και δύο προσφυγιές»   μέσα από τις αφηγήσεις της αποτυπώνει τη νεότερη πολιτική αλλά και κοινωνική ιστορία της Ελλάδας με τρόπο που συναρπάζει τον μικρό αναγνώστη και τον βοηθά να καταλάβει τι συνέβη στο παρελθόν, χωρίς όμως να στέκεται σε διδακτισμούς.

Προσφέροντάς του την κασετίνα «Η βιβλιοθήκη της Άλκης Ζέη»  θα χαρίσετε στο βαφτιστήρι σας ένα πολύτιμο δώρο που θα του δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει το έργο αλλά και τη ζωή της αγαπημένης αυτής συγγραφέα : Θα διαβάσει άγνωστες και αθέατες πλευρές της Κατοχής και της Αντίστασης μέσα από τις σελίδες του «Μεγάλου περιπάτου του Πέτρου», στον «Θείο Πλάτωνα» θα μάθει την τρυφερή ιστορία µε το πάνινο γαϊδουράκι που σημάδεψε τις οικογενειακές της αναμνήσεις όταν ζούσε στη Ρωσία ως πολιτική πρόσφυγας, στο «Κοντά στις ράγιες » θα ενθουσιαστεί με τις περιπέτειες της δεκάχρονης Σάσας Βελιτσάνσκαγια που μεγαλώνει σε μία πόλη της Ρωσίας, την εποχή των Τσάρων, και φυσικά στην αξεπέραστη «Μωβ οµπρέλα» θα μεταφερθεί στο καλοκαίρι της δεκάχρονης Ελευθερίας στο Μαρούσι πριν από τον πόλεμο του 1940.

Όσα παιδιά είναι άνω των 10 ετών θα το εκτιμήσουν δεόντως καθώς θα αποτελέσει την καλύτερη αφορμή για να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας, να ανακαλύψουν το γλωσσικό μας πλούτο  καθώς η Άλκη Ζέη είναι δεινή γλωσσοπλάστρια , και να πάψουν να είναι κολλημένα στην οθόνη του tablet και του smartphone. Γιατί όπως εύστοχα σημειώνει και ο Frank Serafini «Δεν υπάρχει παιδί που μισεί το διάβασμα. Υπάρχουν μόνο παιδιά που δεν έχουν βρει το κατάλληλο βιβλίο. »  Και τα βιβλία της  Άλκης Ζέη είναι πάντα ένας καλός λόγος για να αγαπήσει το παιδί το διάβασμα και να ενεργοποιηθεί η φαντασία του!