Δίκη Πισπιρίγκου:“Οι εξετάσεις της Τζωρτζίνας ήταν καθαρές” – Η κατάθεση του παιδιάτρου του Καραμανδάνειου

Με την κατάθεση του παιδιάτρου Θανάση Φίλια συνεχίζεται σήμερα η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρούλας Πισπιρίγκου. Πρόκειται για το γιατρό που εξέτασε τη Τζωρτζίνα μετά την εισαγωγή της στο Καραμανδάνειο στις 8 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο μάρτυρας τόνισε στην κατάθεση του πως εξέτασε την 9χρονη Τζωρτζίνα ωστόσο δεν προέκυψε τίποτα. «Της έκανα πλήρη εξέταση, κοιλιά, εξανθήματα αν υπάρχουν, πήρα ιστορικό.

Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι», τόνισε ο μάρτυρας ο οποίος όπως ανέφερε μίλησε και με τη μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου,η οποία όπως τόνισε στο δικαστήριο του είπε πως ενώ κοιμόταν η Τζωρτζίνα παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη της, κάτι που κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ο κ. Φίλιας κατέθεσε πως η μητέρα τους είπε πως υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διαρκείας δυο δευτερολέπτων.


«Την ώρα του ύπνου μας είπε ότι αντιλήφθηκε το επεισόδιο», πρόσθεσε

Ο μάρτυρας είπε πως συζήτησαν να γίνει μικροβιολογική εκτίμηση και καρδιολογική εκτίμηση, αλλά και μαγνητική εγκεφάλου. «Μίλησα με την κ. Καρατζά την παιδοκαρδιολόγο και κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη το πρωί. Ενημερώσαμε τη μητέρα και μας είπε ότι την είχε δει πριν κάποιες ημέρες, όταν την έστειλε η παιδίατρος. Την Πέμπτη 8/3 δεν είχα άλλη επαφή με το παιδί», είπε ο μάρτυρας

Και τις επόμενες ημέρες ωστόσο ο κ. Φίλιας ανέφερε στην κατάθεση του πως είδε την 9χρονη Τζωρτζίνα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως την Παρασκευή ήταν στην ομάδα των γιατρών που έκαναν επίσκεψη στο παιδί και κατέληξαν ότι μπορεί να πάει στο σπίτι.

Στη συνέχεια ωστόσο, όπως είπε ο μάρτυρας στην κατάθεση του, ένας νοσηλευτής ανάφερε πως η μητέρα του είπε πως το παιδί είχε κάνει εμετό.

«Πήγαν δυο άλλοι γιατροί να δουν, εγώ συνέχισα με την υπόλοιπη ομάδα στα αλλά δωμάτια. Έμαθα ότι αποφασίστηκε να μείνει το παιδί μέσα για παρακολούθηση», τόνισε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας είπε πως εξέτασε τη μικρή και το πρωί του Σαββάτου όπου το βρήκε ξαπλωμένο να παίζει με ένα τάμπλετ. «Εξέτασα τη μικρή. Είχα ενημερωθεί για κοιλιακό άλγος και εμετό. Δεν βρήκα κάτι, αλλά είχε κανονιστεί υπέρηχος κοιλιάς. Ρώτησα το παιδί αν θέλει να φάει και απάντησα θετικά.

Κάναμε τον υπέρηχο και δε βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος», είπε ο μάρτυρας.

Ο κ. Φίλιας εξέτασε το παιδί και το απόγευμα του Σαββάτου και το βρήκε σε καλή κατάσταση. «

Ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησα και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Ζήτησα να γίνει ακτινογραφία θώρακος. Ακροαστικά δεν είχε. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση»,

εξήγησε ο παιδίατρος.


Από την πλευρά του, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια και αποφάσισε ότι θα διαβιβαστεί το απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσης στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως και μη διωκόμενων αδικημάτων από παρουσιαστές και συνεργάτες τους.

Διαβάστε επίσης:

“Ο καθένας όπως στρώνει κοιμάται” λέει ο πατέρας τη 14χρονης Γωγώς για τον γιατρό μετά τη μοιραία επέμβαση (video)

Πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας “καίει” τον πατέρα Αντώνιο – Οι σακούλες με τα 500άρικα και οι αγοραπωλησίες εν μέσω capital control

Η νηστεία μικρών και μεγάλων χρειάζεται προγραμματισμό και προσοχή