Κρήτη: Στο νοσοκομείο ανήλικη λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

Στο νοσοκομείο σε κατάσταση μέθης, μεταφέρθηκε πριν από μερικές ώρες, ένα ανήλικο κορίτσι στο Ρέθυμνο.

Το 17χρονο κορίτσι, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο νοσηλευτικό ίδρυμα το απόγευμα της Κυριακής, καθώς είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, την οποία προμηθεύτηκε από περίπτερο αναφέρει το Cretalive.gr.

Το κορίτσι παραμένει νοσηλευόμενο ενώ η υπεύθυνη του περιπτέρου όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, συνελήφθη.

ΓΟΝΕΙΣ, ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ – ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δυστυχώς χρόνο με το χρόνο, ολοένα και περισσότερο αυξάνονται τα περιστατικά κατανάλωσης αλκοόλ από ανήλικα παιδιά, ενώ το όριο ηλικίας μειώνεται συνεχώς. Είναι σημαντικό να μιλήσεις νωρίς στο παιδί σου για το αλκοόλ. Θα το βοηθήσεις να συνειδητοποιήσει τις επιδράσεις και τις συνέπειές του και να κάνει επιλογές υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ Ας μην προσφέρουμε στα παιδιά αλκοόλ στις γιορτές και σε οικογενειακά τραπέζια ούτε ένα ποτηράκι, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, που πολλές φορές μας το ζητούν επίμονα.

ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ;

Το αλκοόλ είναι μια εξαρτησιογόνα ουσία που μπορεί να βλάψει τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα ενός μικρού παιδιού και μάλιστα σε υψηλά ποσοστά κατανάλωσης γίνεται και τοξικό.  Μπορεί να βλάψει το σώμα και τον εγκέφαλο ενός παιδιού που ακόμη αναπτύσσεται, φτάνοντας ακόμα και μέχρι το θάνατο. Όσο πιο μικρή η ηλικία, τόσο το χειρότερο.

ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΛΚΟΟΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Στα παιδιά ακόμα και μια μικρή ποσότητα αλκοόλ μπορεί να επιδρά σαν τη μεγαλύτερη στους ενήλικες, αφού δεν μεταβολίζεται από όργανα όπως το συκώτι, για να αποβληθεί από τον οργανισμό. Έτσι οι αρνητικές επιδράσεις μεγιστοποιούνται και σε περιπτώσεις υπερβολικής κατανάλωσης μπορούν να είναι ακόμα και μη αναστρέψιμες.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ

Τόσο από την οικογένεια, όσο και από το σχολείο τα παιδιά πρέπει να ενημερώνονται, από πολύ μικρή ηλικία, για το τι είναι το αλκοόλ, πως επιδρά στον οργανισμό μας και που μπορεί να οδηγήσει η ανεξέλεγκτη χρήση του. Η γνώση του παιδιού πάνω στο θέμα, θα το κάνει να αποκτήσει σωστή κρίση, ώστε να μην παραπληροφορηθεί από συνομηλίκους του αργότερα. Όταν γνωρίζω, δεν επηρεάζομαι!

Διαβάστε επίσης:

Οι λόγοι για να κόψετε το μπιμπερό – Ποια είναι η σωστή στιγμή

Διήμερο κινητοποιήσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» (28/2-1/3)

O ΕΟΦ ανακαλεί φαρμακευτικό προϊόν – Βρέθηκαν σωματίδια και θολότητα