Αρχική Infokids Υγεία Πρωτοποριακή τεχνική: Συνεχής παρακολούθηση της φωνής του παιδιού κατά την εγχείριση θυρεοειδούς αδένα

Πρωτοποριακή τεχνική: Συνεχής παρακολούθηση της φωνής του παιδιού κατά την εγχείριση θυρεοειδούς αδένα

Aισιόδοξα τα μηνύματα που έρχονται από τον χώρο της παιδικής χειρουργικής, μετά την επιτυχημένη εγχείριση θυρεοειδούς αδένα σε παιδί, κατά τη διάρκεια της οποίας ο χειρούργος παρακολουθούσε συνεχώς τη φωνή του παιδιού.

Συγκεκριμένα, το Σεπτέμβριο του 2017 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, ο χειρουργός θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων του ΜΗΤΕΡΑ, Σταύρος Καρακόζης χρησιμοποίησε την πρωτοποριακή τεχνική της συνεχούς παρακολούθησης της φωνής κατά τη διάρκεια εγχείρησης στο θυρεοειδή αδένα σε παιδί.

Αυτές οι χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά είναι ελάχιστες παγκοσμίως και απαιτούν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.

Η εγχείρηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, χρησιμοποιώντας μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ και η  ανάρρωση της μικρής ασθενούς ήταν ταχεία, καθώς εξήλθε από το ΜΗΤΕΡΑ την επόμενη ημέρα.

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ότι κατά τη χρονική διάρκεια του χειρουργείου, παρακολουθείται συνεχώς η λειτουργία όλων των νεύρων της φωνής. Γίνεται επίσης συνεχής καταγραφή της κινητικότητας των φωνητικών χορδών σε ειδική οθόνη παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα ακούγεται συνεχόμενο ηχητικό σήμα της καλής λειτουργίας της φωνής του ασθενή, όσο είναι υπό γενική αναισθησία.

Η τεχνική αυτή αποτελεί την εξέλιξη της παλαιότερης μεθόδου του νευροδιεγέρτη, ο οποίος ελέγχει το νεύρο της φωνής μόνο σε ορισμένες στιγμές της εγχείρησης. Η μέθοδος της συνεχούς παρακολούθησης της φωνής, που ήδη πραγματοποιείται σε ενήλικες, δίνει τη δυνατότητα της ασφαλούς έκβασης ακόμα και δύσκολων περιστατικών, όπως είναι η επανεγχείρηση στο θυρεοειδή αδένα, ο πλήρης λεμφαδενικός καθαρισμός (κεντρικός και πλάγιος) σε προχωρημένο καρκίνο του θυρεοειδούς και η εγχείρηση σε επαγγελματίες φωνής.

Ο κ. Σταύρος Καρακόζης, Χειρουργός θυρεοειδούς και παραθυρεοειδών αδένων του ΜΗΤΕΡΑ δήλωσε «είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που πραγματοποιείται η πρωτοποριακή αυτή τεχνική σε εγχείρηση θυρεοειδούς σε παιδί και είμαστε πολύ ευτυχείς που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία»

Το 2016, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία στο Πανελλήνιο Συνέδριο της τίμησε το χειρουργό Σταύρο Καρακόζη με το πρώτο βραβείο της καλύτερης επιστημονικής ανακοίνωσης για την πρωτοποριακή αυτή τεχνική της συνεχούς παρακολούθησης της φωνής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter