Ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης για μαθητές… αστέρια (Μέρος 2ο)

Έπειτα από το μεγάλο σας ενδιαφέρον για το προηγούμενο άρθρο μας αναφορικά με τις online πλατφόρμες εκπαίδευσης, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει ακόμα 5 ψηφιακές πλατφόρμες εκπαίδευσης που απευθύνονται σε μαθητές Πρωτοβάθμιας αλλά και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους προσφέρουν δυναμικές και διαδραστικές εμπειρίες μάθησης αξιοποιώντας πλήρως τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και, ειδικότερα, με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για το νέο σχολείο.

Μέσω αυτών των πλατφορμών οι μαθητές μαθαίνουν να ερευνούν και να χρησιμοποιούν σωστά τις πηγές μάθησης, ανακαλύπτουν τη γνώση βιωματικά και συμβάλλουν ενεργά στη δομή της μάθησης, εφαρμόζουν δημιουργικά τις γνώσεις τους στη ζωή τους και στις σχέσεις τους και συνθέτουν κριτικά τις εμπειρίες τους. Απολαμβάνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον με βάση το οποίο μπορούν να κατανοήσουν τη διδακτέα ύλη και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις σε μια σύγχρονη διαδραστική πλατφόρμα με πληθώρα κειμένων, παραδειγμάτων, βιβλιογραφικών πηγών, εικόνων, μουσικής, βίντεο κ.α.

Ψηφιακή Τάξη

Eίναι ένας χώρος επικοινωνίας και συνεργασίας με τους μαθητές και τους γονείς της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης… και όχι μόνο. Μια προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη διδακτική πράξη. Το εκπαιδευτικό υλικό  προσφέρεται δωρεάν και είναι προσβάσιμο από οποιαδήποτε συσκευή (PC, tablet, κινητό).

Μάθετε περισσότερα εδώ

Έτσι μαθαίνω

Το «Έτσι μαθαίνω» σε καλωσορίζει στις ψηφιακές του τάξεις και σου υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία παροχής γνώσης και αλληλεπίδρασης.  E-learningσύγχρονη τηλεκπαίδευσηψηφιακό στυλόδιαδραστικός πίνακαςμάθημα σε πραγματικό χρόνο, τηλεδιάσκεψη…Τελικά τι ακριβώς μπορώ να κάνω σε ένα μάθημα του «Έτσι μαθαίνω»; Με πολύ απλά λόγια έχω τη δυνατότητα να βλέπω και να ακούω τον καθηγητή μου να παραδίδει και να συζητάμε τις απορίες μου, όπως θα έκανα σε μία παραδοσιακή τάξη ή σε ένα ιδιαίτερο μάθημα. Προσωπικές σημειώσεις, σχολικό εγχειρίδιο, ασκήσεις, διδακτικό υλικό από το διαδίκτυο και ό,τι άλλο απαιτείται για τη διδασκαλία μεταφορτώνονται στην πλατφόρμα του «Έτσι μαθαίνω» και είναι διαθέσιμα για επεξεργασία και ανάγνωση. Για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

e-du

Το e-du είναι ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον μελέτης το οποίο βασίζεται σε πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας. Αναλύει τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων (θεωρία & ασκήσεις) και προσαρμόζεται στα νέα βιβλία κάθε φορά που αυτά αλλάζουν. Εκτός από τη διδακτέα ύλη των σχολικών βιβλίων, περιέχει πλήθος διαδραστικών ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών διαφορετικού επιπέδου δυσκολίας. Έτσι, αποτελεί το “εργαλείο” που ενισχύει το αποτέλεσμα της εκπαίδευσης και δίνει τεράστιες δυνατότητες στην κατανόηση της σχολικής ύλης. Για μαθητές Ε και ΣΤ Δημοτικού, μαθητές Γυμνασίου και μαθητές Α και Β Λυκείου.

Μάθετε περισσότερα εδώ

atheo.gr

Στο atheo.gr θα βρείτε εκπαιδευτικό υλικό για όλα τα μάθηματα των τάξεων του Δημοτικού. Μάθετε περισσότερα εδώ

MathAid Greece

To MathAid Greece είναι ένα δωρεάν online φροντιστήριο για τα μαθηματικά των τριών τάξεων του Λυκείου.Επιπλέον, προσφέρεται βοήθεια στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της Τεχνολογικής Κατεύνθυνσης Γ’ Λυκείου. Τα μαθήματα του MathAid Greece προσφέρονται από εθελοντές.

Μάθετε περισσότερα εδώ