Ψυχαγωγία και επιστήμη σε μία καινοτόμα σειρά ηλιακών παιχνιδιών για παιδιά σχολικής ηλικίας

Γνωρίζετε τι είναι τα ηλιακά παιχνίδια; Για όσες και όσους δεν έχουν ξανακούσει τον όρο, είναι λογικό να γεννιούνται απορίες. Το Infokids.gr ανακάλυψε την πρωτότυπη σειρά παιχνιδιών Solar Toys που εισάγει τα παιδιά στη διαδικασία της δημιουργικής απασχόλησης, καλλιεργώντας τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, ενώ συγχρόνως τα βοηθά να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση, φέρνοντάς τα σε επαφή με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Η εταιρεία ΛΑΤΖΙ.ΠΛΑΝ είναι εξειδικευμένη στον τομέα των οικολογικών παιχνιδιών, με έμφαση στα ηλιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια. Πρόκειται για παιχνίδια εξοπλισμένα με ηλιακά (φωτοβολταϊκά) κύτταρα που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική (συνεχές ρεύμα). Η ενέργεια αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. για να δώσει κίνηση, περιστρέφοντας την προπέλα ενός αεροπλάνου ή μετακινώντας ένα αυτοκίνητο με τη βοήθεια ενός μικρού κινητήρα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και ορισμένα ηλιακά παιχνίδια που διαθέτουν μια επαναφορτιζόμενη -και ανακυκλώσιμη- μπαταρία που φορτίζει με την ηλιακή ακτινοβολία.

Τα περισσότερα παιχνίδια της σειράς είναι ξύλινα και συναρμολογούμενα, με φροντίδα και σημασία στις λεπτομέρειες! Οι συνδέσεις των κομματιών -τα οποία είναι κομμένα με laser- πραγματοποιούνται εύκολα, αναπτύσσοντας τις σχετικές δεξιότητες των παιδιών. Σε κάθε συσκευασία περιέχονται αναλυτικές οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης στα ελληνικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην ποιότητα, συναρμολογεί δείγματα των ηλιακών παιχνιδιών και τα ελέγχει ως προς τη λειτουργία τους πριν τα διαθέσει στην αγορά.

Τα ηλιακά παιχνίδια Solar Toys  είναι κατάλληλα για παιδιά από 5-6 ετών έως… 90 ετών! Αν αναζητάτε ένα πρωτότυπο δώρο για τα παιδιά, τα ανίψια, τα εγγόνια ή τα βαφτιστίρια σας, αν θέλετε να αποκτήσετε τα πιο εναλλακτικά διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι ή το γραφείο σας, ή αν ψάχνετε το πιο χρήσιμο δώρο για τους φίλους σας που αγαπάνε το μοντελισμό -σας τα προτείνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα οικολογικά ηλιακά παιχνίδια Solar Toys είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε! Επιπλέον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σχολικές εργασίες, ειδικά όταν έχουν τη μορφή κιτ συναρμολόγησης, με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις διανοητικές τους ικανότητες και να διευρύνουν τις αναλυτικές τους δεξιότητες.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα πλεονεκτήματα των ηλιακών παιχνιδιών είναι ότι προκαλούν λιγότερη ρύπανση, λόγω της μικρότερης παραγωγής αποβλήτων άνθρακα, ενώ αποδεικνύονται και λιγότερο δαπανηρά μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι δεν απαιτούν να επισκέπτεστε τακτικά την αγορά για να αγοράσετε ένα νέο σετ μπαταριών. Το μόνο που έχετε να κάνετε μετά τη συναρμολόγηση, είναι να τα τοποθετήσετε στον ήλιο και είναι έτοιμα για λειτουργία και ατελείωτο παιχνίδι!

Οι τιμές των ηλιακών παιχνιδιών Solar Toys στη λιανική κυμαίνονται από 10,00 έως 35,00. Δείτε εδώ τα σημεία πώλησης των παιχνιδιών καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα οικολογικών ηλιακών παιχνιδιών που διαθέτει η εταιρεία είναι:

Ο ηλιακός ανεμόμυλος αποτελεί το best seller της εταιρείας!

Το ηλιακό αεροπλάνο (διπλάνο)

Το ηλιακό σπίτι

Η ηλιακή Formula 1

Το ηλιακό εκπαιδευτικό κιτ “Solar Assistant”