Πύργος: Τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών που έκαναν τηλεκπαίδευση στο καφενείο του χωριού

Η χθεσινή μέρα σημαδεύτηκε από τις φωτογραφίες του απεικονίζουν μαθητές του χωριού Πεύκη της Ηλείας να παρακολουθούν τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης μέσω κινητού τηλεφώνου στην αυλή του καφενείου του χωριού γιατί μόνο σε αυτό το σημείο υπάρχει internet!

Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για το γεγονός ότι κανείς δεν μερίμνησε να δοθούν tablet και σύνδεση στο διαδίκτυο σε αυτά τα παιδιά.

Το Υπουργείο Παιδείας στέλνει 15 laptop στους μαθητές της Πεύκης

Η κινητοποίηση έφερε αποτέλεσμα καθώς όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Πύργου θα διευθετηθεί άμεσα το πρόβλημα της εξ αποστάσεως διδασκαλίας των μαθητών δημοτικού και γυμνασίου της τοπικής κοινότητας Πεύκης.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι  το Υπουργείο Παιδείας στέλνει σήμερα 15 laptop στους μαθητές της κοινότητας ώστε να μπορέσουν να κάνουν τα μαθήματά τους και να παρακολουθούν την τηλεκπαίδευση χωρίς άλλα προβλήματα.

«Τόσο ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, όσο και εγώ, επικοινωνήσαμε αμέσως με τον πρόεδρο του δημοτικού διαμερίσματος και πολύ σύντομα θα καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό» σημειώνει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Παπαδημητρίου. «Θεωρούμε χρέος μας να σταθούμε δίπλα σε όλα τα παιδιά του Δήμου και να συμβάλλουμε τα μέγιστα όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη».

Η έλλειψη σύνδεσης στο internet είναι θέμα των Εταιριών Τηλεφωνίας

Ωστόσο, όπως ενημερώνει και ο κ. Παπαδημητρίου, η έλλειψη ίντερνετ είναι ένα σημαντικό τεχνικό θέμα που δεν εμπίπτει στον Δήμο αλλά στις Εταιρείες Τηλεφωνίας.

Θα δοθούν 100 tablet σε μαθητές του Δήμου που τα έχουν ανάγκη

Όπως είχε δηλώσει αμέσως μετά τη γνωστοποίηση του προβλήματος ο κ. Αντωνακόπουλος, έχει ήδη δοθεί η εντολή αγοράς 100 τάμπλετ από τον Δήμο για να προσφερθούν σε μαθητές που έχουν ανάγκη. «Δυστυχώς δεν είναι μόνο οι μαθητές της Πεύκης που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα. Έχω δώσει ήδη εντολή να προμηθευτεί ο Δήμος Πύργου 100 τάμπλετ που στην συνέχεια θα τα προσφέρουμε σε μαθητές που τα έχουν πραγματική ανάγκη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Αντωνακόπουλος στην ΕΡΤ1 για το συμβάν με την τηλεκπαίδευση των παιδιών στην Πευκή τόνισε ότι είναι γνωστό πως δεν υπάρχει σύνδεση στο διαδίκτυο σε πολλά σπίτια, σε όλη την επικράτεια, ή και καθόλου σε περιοχές της υπαίθρου, προσθέτοντας πως δεν υπήρξε επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας για το εάν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή.