Ρόδος: Χαστούκισε την 13χρονη κόρη του και το δικαστήριο… τον αθώωσε

Αμφιλεγόμενα σχόλια προκαλεί η είδηση ότι το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου αθώωσε τον 33χρονο πατέρα που χαστούκισε την 13χρονη κόρη καθώς δέχθηκε τον ισχυρισμό του ότι το χαστούκι έγινε για σωφρονισμό.

Την στιγμή που η σωματική τιμωρία στα παιδιά θεωρείται ανεπίτρεπτη, η απλουστευτική λογική ότι μερικά χαστούκια ως μέσο πειθαρχίας του παιδιού δε βλάπτουν, φαίνεται να δικαιολογείται από τους δικαστές μας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Aθώος κρίθηκε χθες (08-01-2020) ένας 33χρονος μπαμπάς που ήταν  κατηγορούμενος “για σωματική βλάβη εις βάρος αδυνάμων προσώπων” και συγκεκριμένα εις βάρος της 13χρονης κόρης του.

Ο 33χρονος πατέρας συνελήφθη από αστυνομικούς του ΑΤ Ρόδου κατόπιν καταγγελίας για χαστούκια που έριξε στο πρόσωπο της 13χρονης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της συνηγόρου του ότι το χαστούκι έγινε προς σωφρονισμό και τον έκρινε αθώο. Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, η 13χρονη κατέθεσε ότι την επίμαχη ημέρα μάλωνε με την μητέρα της και όταν την άκουσε ο πατέρας της, την χτύπησε στο κεφάλι με αποτέλεσμα στη συνέχεια να πέσει στον τοίχο.

Άρχισε να πονάει, όπως είπε, στο αυτί και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Πώς ο πατέρας δικαιολόγησε το χαστούκι

Ο πατέρας κατέστησε σαφές ότι η κόρη του είχε αργήσει να επιστρέψει στην οικία τους πράγμα που κάνει επανειλημμένως και ζητούσε επιτακτικά από την μητέρα της να φύγει και να επιστρέψει στις 22.00 το βράδυ. Οταν της μιλούσε του απαντούσε με ειρωνικό ύφος, ενώ τόνισε ότι βρισκόταν σε βρασμό ψυχής όταν την χτύπησε για την κακή της συμπεριφορά.