Ρωτήσαμε και μάθαμε τι είναι η μέθοδος της ύπνωσης με την οποία θα γεννήσει η Μέγκαν Μαρκλ

Δεδομένου ότι η γέννηση του πρώτου μωρού της με τον πρίγκιπα Χάρι πλησιάζει, η Μέγκαν Μαρκλ λέγεται ότι έχει καταλήξει στο πλάνο τοκετού το οποίο περιλαμβάνει τη μέθοδο της ύπνωσης. Σε συνέντευξη στο Vanity Fair, πηγές κοντά στη Μέγκαν και τον Χάρι είπαν ότι η Δούκισσα του Σάσεξ σχεδιάζει να γεννήσει φυσιολογικά, χωρίς τη χρήση φαρμάκων για τον πόνο.

«Η Μέγκαν θέλει έναν φυσιολογικό τοκετό», ανέφερε η πηγή στο Vanity Fair. «Η μητέρα της είναι υπέρ των φυσικών μεθόδων και η Μέγκαν έχει υιοθετήσει από πολύ μικρή ηλικία την ίδια νοοτροπία». Μέχρι όμως τα τέλη Απριλίου-αρχές Μαΐου που θα γεννηθεί το μωρό για να δούμε αν ισχύουν όλα αυτά, ρωτήσαμε και μάθαμε τι ακριβώς είναι η μέθοδος της ύπνωσης.

«Ο τοκετός είναι μια φυσιολογική διαδικασία του σώματος και κανονικά δεν θα έπρεπε να πονάμε. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Επειδή υπάρχει πάρα πολύ έντονος φόβος στις μαμάδες. Πονάμε επειδή υπάρχει φόβος για το άγνωστο, για την υγεία του παιδιού και τη δική μας, οπότε όλο αυτό ξυπνά το συμπαθητικό σύστημα και αρχίζουν να εκκρίνονται ορμόνες, όπως π.χ. η αδρεναλίνη που προκαλεί αιμάτωση των άκρων και όχι της μήτρας που είναι ουσιαστικά το όργανο που μας βοηθά να γεννάμε. Όταν φοβόμαστε, είμαστε σε άμυνα. Το αίμα πάει λοιπόν στα χέρια και στα πόδια και η μήτρα μας δεν αιματώνεται το ίδιο καλά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλές και αποτελεσματικές συσπάσεις και να είναι πιο επώδυνος ο τοκετός», μάς λέει η Ειρήνη-Αθηνά Αβραμίδου, επαγγελματίας μαία και ιδρύτρια του κέντρου προγεννητικής αγωγής και μαιευτικής φροντίδας Midwives.

Τι είναι η μέθοδος της ύπνωσης (Hypnobirthing)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ INFOWOMAN.GR