Σ. Ζαχαράκη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

Στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του OPEN έδωσε συνέντευξη η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορονοϊό και το τι θα γίνει με τα σχολεία που έκλεισαν ως προς την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας.

Γιατί δε έκλεισαν όλα τα σχολεία της χώρας;

H υφυπουργός δήλωσε πως το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ έχουν δοθεί συγκεκριμένες οδηγίες υγιεινής προς τις εκπαιδευτικές διευθύνσεις. Το κλείσιμο των σχολείων προκρίθηκε σε συγκεκριμένες περιοχές όπου υπάρχει φόβος για την εξάπλωση του ιού. Η σκέψη για συνολική αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων, η Σ. Ζαχαράκη τόνισε ότι το υπουργείο εναρμονίζεται με τις υποδείξεις των αρμόδιων φορέων και ειδικών.

Θα εφαρμοστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία;

Η υφυπουργός επιβεβαίωσε πως το υπουργείο εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο της εξ αποστάσεως διδασκαλίας με τη χρήση τεχνολογίας, ενώ έχουν ήδη δοθεί οδηγίες για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών διδασκαλίας, ενώ τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν υπαγορεύουν την ανάγκη επέκτασης του διδακτικού έτους.