Σαρλίζ Θερόν: «Το παιδί μου που πίστευα ότι είναι αγόρι είναι τελικά κορίτσι»

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκαλεί η κίνηση της πασίγνωστης ηθοποιού Σαρλίζ Θερόν να επιτρέπει στον υιοθετημένο γιο της να ντύνεται ως κορίτσι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Mail εξηγεί για πρώτη φορά τον λόγο που επιτρέπει στον γιο της, Τζάκσον, να φορά φουστάνια και μιλά ανοιχτά για τα δύσκολα παιδικά της χρόνια.

Την εποχή που η Θερόν υιοθέτησε τον μικρό Τζάκσον, όταν εκείνος ήταν μωρό, τον παρουσίασε στον κόσμο σαν αγόρι.

σαρλίζ_θερόν_γιος
Η Σαρλίζ Θερόν και ο γιος της

Μετά όμως από μερικά χρόνια, οι δημόσιες εμφανίσεις της σταρ με το παιδί της, ντυμένο με φούστες και φουστάνια και με τα μακριά μαλλιά του πλεγμένα σε πλεξούδες, δημιούργησαν πλήθος ερωτηματικά τόσο στους φαν της ηθοποιού, όσο και στους δημοσιογράφους.

σαρλίζ_θερόν_γιος
Η Σαρλίζ Θερόν και ο γιος της, τον οποίο μεγαλώνει ως κορίτσι, Τζάκσον

Η Σαρλίζ Θερόν αποφάσισε να λύσει τη σιωπή της σχετικά με το ζήτημα και να αποκαλύψει την αλήθεια: Ότι δηλαδή μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια τον μικρό Τζάκσον ως κορίτσι, και ότι είναι πεπεισμένη ότι είναι τόσο… θηλυκός όσο και η τρίχρονη αδελφούλα του Όγκουστ.

«Δεν είναι στο χέρι μου να αποφασίσω πώς θα εξελιχθούν τα παιδιά μου»

«Ναι, κι εγώ αρχικά νόμιζα ότι ήταν αγόρι. Μέχρι που με κοίταξε στα μάτια όταν ήταν τριών ετών και μου είπε: “Δεν είμαι αγόρι”. Αυτή είναι λοιπόν η αλήθεια. Έχω δύο πανέμορφες κόρες, τις οποίες, σαν κάθε γονιός, θέλω να προστατέψω και να δω να ανθίζουν στη ζωή. Γεννήθηκαν αυτές που είναι, και δεν είναι στο δικό μου χέρι να αποφασίσω πώς να εξελιχθούν μεγαλώνοντας.

σαρλίζ_θερόν_παιδιά
Η Σαρλίζ Θερόν και οι κόρες της

Η δουλειά μου ως γονιός είναι να τις αγαπώ και να διασφαλίζω ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να γίνουν αυτό που θέλουν να γίνουν. Θα κάνω κάθε τι που περνάει από το χέρι μου ώστε τα παιδιά μου να έχουν αυτό το δικαίωμα και να είναι προστατευμένα σε αυτό το πλαίσιο», απάντησε η Θερόν σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου της Daily Mail.

H γοητευτική σταρ δηλώνει αποφασισμένη να μην κάνει «εκπτώσεις» και «συμβιβασμούς» όσον αφορά στην ευτυχία των παιδιών της και στο να λέει την αλήθεια για αυτά.

Όπως εξηγεί η Θερόν, ο τρόπος που μεγάλωσε, τα δύσκολα παιδικά της χρόνια, και το παράδειγμα της μητέρας της, Γκέρντα, την έμαθαν να αντιμετωπίζει με ευθύτητα και ειλικρίνεια τη ζωή.

Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Η Σαρλίζ Θερόν δεν έχει κρύψει ποτέ πως μεγάλωσε σε μια φτωχή οικογένεια στη Νότια Αφρική με έναν βίαιο πατέρα, ο οποίος χτυπούσε συχνά εκείνη την μητέρα της.

Όταν η Σαρλίζ ήταν 15, ο δυνάστης πατέρας της επέστρεψε σπίτι μεθυσμένος και οπλισμένος και απείλησε να σκοτώσει την γυναίκα του και την κόρη του.

Η μητέρα της Θερόν κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και τον πυροβόλησε μπροστά στα μάτια της κόρης της, σκοτώνοντάς τον (όπως αποδέχτηκε το δικαστήριο) σε αυτοάμυνα. Έπειτα ανέθρεψε μόνη της την κόρη της, με πολλές δυσκολίες αλλά με μεγάλο κουράγιο και αυταπάρνηση.

«Η μητέρα μου ευθύνεται για τον τρόπο που αντιμετωπίζω πλέον τη ζωή. Μεγάλωσα σε ένα μέρος όπου ο κόσμος έλεγε μισές αλήθειες και ψέματα, όπου άκουγες μόνο ψιθύρους και κανείς δεν έλεγε τίποτα ξεκάθαρα.

σαρλίζ_θερόν_μαμά
Η Σαρλίζ Θερόν και η μητέρα της

Η μητέρα μου με έμαθε να μην είμαι έτσι. Μου έμαθε να μιλάω ανοιχτά. Πρέπει να είσαι σε θέση να πεις, όταν τελειώσει αυτή η ζωή, ότι έζησες την αλήθεια σου. Τίποτα αρνητικό δεν μπορεί να προκύψει από αυτό», εξηγεί η 43χρονη σήμερα Θερόν.