Σε έξαρση η γρίπη: Τι ισχύει για τις απουσίες όσων μαθητών νοσούν – Θα κλείνουν σχολεία λόγω κρουσμάτων;

Το πέρασμα της εποχικής γρίπης είναι σαρωτικό καθώς καθημερινά αυξάνεται ο αριθμός παιδιών αλλά και ενηλίκων που διαγιγνωσκονται με γρίπη, γριπώδη συνδρομή και άλλους παρόμοιους ιούς.

Όπως επισημαίνουν οι γιατροί καταγράφονται πολλά κρούσματα γριπώδους συνδρομής, τα οποία μοιάζουν με τη γρίπη. Προκαλούν πυρετό, μπούκωμα, βήχα, βράχνιασμα. Σε κάποιες περιπτώσεις αυτά τα συμπτώματα μπορεί να προέρχονται και από την εποχική γρίπη.

Υπ. Παιδείας: Δεν θα προσμετρούνται οι απουσίες που οφείλονται στην εποχική γρίπη

Να καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και εστάλη στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας.

Σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ

Θα κλείνουν σχολεία λόγω πολλών κρουσμάτων;

Σε δηλώσεις της σήμερα στο ΣΚΑΙ η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να κλείνουν σχολεία λόγω αυξημένων κρουσμάτων γρίπης απέκλεισε κατηγορηματικά αυτό το ενδεχόμενο.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Θάνατος 16χρονου Βασίλη: 18 μέρες πάλεψε στην ΜΕΘ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις – Στον Άρειο Πάγο η υπόθεση

Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό ” Φορούσε μπουφανάκι, κολάν πολύχρωμο….ήταν παγωμένο” (video)

«Είναι να μην τραβήξει το μυαλό χειρόφρενο και κάνει αναστροφή»: Οι αναρτήσεις της 29χρονης μητέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης