Τετάρτη 1 Απριλίου, 05:13
bool(true)
Array
(
    [category] => Αποδράσεις - Ταξίδια
    [link] => https://www.infokids.gr/category/psychagogia/apodraseis-taksidia/
    [id] => 67
)

Σεισμός στην Ξάνθη: Εκκενώθηκαν τα σχολεία – Προειδοποίηση Λέκκα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 Ρίχτερ καταγράφηκε σήμερα, σε απόσταση περίπου 13 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της Ξάνθης, σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται στην ίδια περιοχή, βορειοδυτικά της πόλης.

Η δόνηση είχε μικρή διάρκεια, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητή μέσα στην πόλη, με αρκετούς κατοίκους να βγαίνουν ανήσυχοι στους δρόμους.

Σεισμός Ξάνθη: Εκκενώθηκαν τα σχολεία

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σχολεία εκκενώθηκαν προληπτικά, ενώ έχουν αναφερθεί πτώσεις αντικειμένων από σπίτια. Παράλληλα, οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και έχουν βγει από τα σπίτια και τις δουλειές τους.

«Εκδηλώθηκε στις 9:16, δηλαδή πριν από λίγο. Παρεμπιπτόντως, τυχαία βρίσκομαι στην Καβάλα και ήταν ιδιαίτερα αισθητός. Είναι ένας σεισμός, για τον οποίο πρέπει να υπάρχει μία ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι είναι πάνω σε ένα μεγάλο ρήγμα, το ρήγμα της Ξάνθης-Χρυσούπολης-Καβάλας. Ήταν ιδιαίτερα έντονος, αντιληπτός από όλους», σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Σεισμολογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ στην ΕΡΤ. 

Και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ένας σεισμός τον οποίο θα πρέπει να προσέξουμε λιγάκι τις αμέσως επόμενες ώρες, να δούμε πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση. Δεν θα πρέπει να υπάρχει ανησυχία. Σε επιφυλακή είναι οι φορείς που έχουν την ευθύνη της διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων».

Η κ. Μαρία Βέλλιου, Πρόεδρος Τοπικού Σταυρούπολης, κάλεσε τους πολίτες σε ψυχραιμία: «Μείνετε σε ασφαλή σημεία. Όποιος έχει κοντά του ηλικιωμένους, παρακαλώ ελέγξτε αν είναι όλοι καλά. Εάν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα, ενημερώστε είτε εμένα, είτε τον αντιδήμαρχο, είτε την αστυνομία. Τα παιδιά στα σχολεία είναι εντάξει και ακολουθούν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο», ανέφερε.

Ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης, κ. Μάριος Τσορμπατζίδης, επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί. Τα παιδιά στα σχολεία παραμένουν σε εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, για τις επόμενες δύο ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κτιρίων.

Οι τοπικές αρχές καλούν όλους τους κατοίκους να παραμείνουν προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας, υπενθυμίζοντας τη σημασία της ψυχραιμίας και της αλληλεγγύης σε τέτοιες στιγμές.

Διαβάστε επίσης:

Πατέρας εξύβρισε δασκάλα σε σχολείο της Ρόδου – Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 14 μηνών

Τι να μαγειρέψω σήμερα: Υγιεινή κοτόσουπα με λαχανικά και τραχανά

Ροή Ειδήσεων