Σέρρες: Τραυματισμένοι μαθητές από την ανατροπή λεωφορείου – Αναζητούν τον οδηγό της νταλίκας

Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές του Δημοτικού σχολείου του Βαμβακόφυτου Σερρών ανατράπηκε λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί, στο 39ο χλμ. της επαρχιακής οδού Σερρών-Καβάλας, κοντά στον οικισμό Αγγίστα. Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς, που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Δράμας και Καβάλας και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά τον οδηγό της νταλίκας που έκλεισε το δρόμο στο λεωφορείο, το οποίο βγήκε από την πορεία του με αποτέλεσμα να ανατραπεί. Το όχημα σύρθηκε για κάποια μέτρα στην άσφαλτο, ενώ ο οδηγός της νταλίκας πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε, εγκαταλείποντας αβοήθητα τα τραυματισμένα παιδιά.

Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο διευθυντής εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξενοφών Παπασταμόπουλος, ο οδηγός του λεωφορείου είπε ότι ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα μια νταλίκα, πορευόμενη σχεδόν στη μέση του δρόμου και προκειμένου να την αποφύγει, οδήγησε το όχημα αρκετά δεξιά. Έτσι αυτό ανετράπη, λόγω της υψομετρικής διαφοράς με την άκρη του δρόμου, ενώ μέσα επέβαιναν συνολικά 18 γονείς, 13 μαθητές και 4 δάσκαλοι. Αποτέλεσμα ήταν να εγκλωβιστεί στο όχημα ένας μαθητής, που χρειάστηκε τη βοήθεια της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι κατόρθωσαν μόνοι τους να απεγκλωβιστούν.

Το παιδί που απεγκλωβίστηκε είναι σε σοβαρότερη κατάσταση, καθώς έχει υποστεί ανοιχτό κάταγμα άνω άκρου, ενώ οι υπόλοιποι 13 συνολικά τραυματίες, που βρίσκονται στα νοσοκομεία Σερρών, Δράμας και Καβάλας είναι ελαφρά.