Σήμερα το κρίσιμο χειρουργείο της 10χρονης Χριστίνας που πάσχει από νευροϊνωμάτωση

Σήμερα το κρίσιμο χειρουργείο της 10χρονης Χριστίνας που πάσχει από νευροϊνωμάτωση

Nεότερη ενημέρωση: Το χειρουργείο της μικρής Χριστίνας ολοκληρώθηκε με επιτυχία  και όπως ανέφερε η μητέρα της, η Χριστίνα μετά από περίπου 12 ώρες βγήκε από το χειρουργείο και όλα φαίνεται πως πήγαν καλά. Η ίδια ευχαριστεί όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην μικρή Χριστίνα και στην οικογένεια της

Σήμερα είναι η κρίσιμη μέρα για την 10χρονη Χριστίνα, μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας που πάσχει από νευροϊνωμάτωση και θα υποβληθεί στο δεύτερο χειρουργείο που θα της σώσει τη ζωή.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ 10ΧΡΟΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ

H 10χρονη μαθήτρια έχει 4 εκατοστά όγκο στο στέλεχος του εγκεφάλου και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης για δεύτερη φορά. Το κόστος του χειρουργείου ανέρχεται στις 45.000 ευρώ και η οικογένεια ζητά τη συνδρομή όλων μας.

Το Ιnfokids.gr είχε σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μαθήτριας και είχε αναδείξει την έκκληση της οικογένειας για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό των 45.000 ευρώ για να γίνει το χειρουργείο.

Τι είναι η νευροϊνωμάτωση

Η νευροϊνωμάτωση είναι ένα γενετικό νόσημα, που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη καλοηθών όγκων στο Νευρικό Σύστημα. Προκύπτει από μεταλλάξεις γονιδίων που κωδικοποιούν πρωτεΐνες υπεύθυνες για τον έλεγχο του κυτταρικού πολλαπλασιασμού. Η κυριότερη τέτοια πρωτεΐνη είναι η νευροϊνωμίνη.  Έχει ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις από οποιοδήποτε σύστημα του οργανισμού αλλά με κυριότερες στο δέρμα, τους οφθαλμούς και το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Η διάγνωση τίθεται με συγκεκριμένα κλινικά κριτήρια και η θεραπεία είναι αμιγώς συμπτωματική. Η κλινική πορεία της νόσου είναι απρόβλεπτη και άμεσα σχετιζόμενη με τις κλινικές της εκδηλώσεις.

Η τοπική κοινωνία της Ραφήνας έγινε μια γροθιά για τη σωτηρία της Χριστίνας

Οι μαθητές, οι γονείς και όλη τοπική κοινωνία της Ραφήνας έγιναν μια γροθιά για να βρεθεί το απαιτούμενο ποσό. Ο κουμπαράς της Χριστίνας τοποθετήθηκε σε πολλά καταστήματα της περιοχής και ο κόσμος έδειξε τη συμπαράστασή του.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ στη Κοζάνη: “Mπαλάκι” έκαναν 41χρονη έγκυο με νεκρό έμβρυο – Η ταλαιπωρία σε 3 νοσοκομεία

Τι άδεια ειδικού σκοπού δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς όταν το παιδί νοσεί με κορωνοϊό

9χρονη που αγνοείτο εδώ και 5 ημέρες βρέθηκε τελικά νεκρή σε… βαρέλι