Ένα 8χρονο αγόρι στις ΗΠΑ αναρρώνει μετά από μια σχεδόν μοιραία ηλεκτροπληξία την ώρα που κοιμόταν στο κρεβάτι του, όταν το κολιέ του παγιδεύτηκε ανάμεσα στον φορτιστή κινητού και ένα καλώδιο επέκτασης.
Ο Λορέντζο Λόπεζ είχε πάνω στο κρεβάτι του ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο ήταν συνδεδεμένο χαλαρά σε καλώδιο επέκτασης πρίζας. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε η μητέρα του, Κόρτνεϊ Πέντλετον, στο τηλεοπτικό δίκτυο KWCH, κατά τη διάρκεια του ύπνου το παιδί γύρισε πλευρό και το μεταλλικό κολιέ που φορούσε μπλέχτηκε στο κενό ανάμεσα στο καλώδιο και τον φορτιστή. Το αποτέλεσμα ήταν να περάσει ηλεκτρικό ρεύμα στον λαιμό του.
Ο μικρός θυμάται ότι ένιωσε έντονη θερμότητα. Όπως είπε στο KWCH, προσπάθησε να φωνάξει αλλά δεν μπορούσε ενώ τον χτυπούσε το ρεύμα. Τελικά κατάφερε να τραβήξει το κολιέ και να ζητήσει βοήθεια. «Ήταν χάος. Σχεδόν νόμιζα ότι θα πεθάνω» είπε χαρακτηριστικά.
Η κίνηση που του έσωσε τη ζωή
Σύμφωνα με την οικογένειά του, ένας εργαζόμενος του νοσοκομείου είπε στη μητέρα ότι αν το παιδί δεν είχε βγάλει μόνο του το κολιέ, θα είχε χάσει τη ζωή του. Η Πέντλετον τόνισε ότι «ουσιαστικά έσωσε μόνος του τον εαυτό του». Ο ίδιος ο Λορέντζο είπε «Μάλλον έσωσα τον εαυτό μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτό».
Ο 8χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση δέρματος. Αναμένεται να παραμείνει για περίπου δύο εβδομάδες υπό στενή ιατρική φροντίδα. Σε ενημέρωση που ανέβασε η μητέρα στη σελίδα GoFundMe για την κάλυψη των αναγκών της οικογένειας, αναφέρει ότι ο Λορέντζο «πονάει πολύ αλλά παλεύει κάθε στιγμή με αξιοθαύρστη γενναιότητα», ενώ χαρακτήρισε την όλη περιπέτεια «απίστευτα βαριά και συναισθηματική».
Παρά την περιπέτεια, ο μικρός περιέγραψε ότι το ιατρικό προσωπικό τον φροντίζει με πολλή αγάπη και ότι απολαμβάνει όταν μιλάει με ανθρώπους που τον κάνουν να νιώθει όμορφα.
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Λορέντζο παρέμενε στο νοσοκομείο σύμφωνα με ανάρτηση στη σελίδα της μητέρας του στο Facebook. Η Πέντλετον ζήτησε από τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ηλεκτρονικές συσκευές στα παιδικά δωμάτια. «Ο Ρένζο θέλει να μοιραστεί την ιστορία του για να σωθεί ίσως και ένα ακόμη παιδί. Πάρτε στα σοβαρά την ιστορία του και μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά να κοιμούνται με ηλεκτρονικές συσκευές στο κρεβάτι», έγραψε.
