Σοκάρει η 15χρονη για τη δολοφονία της μάνας της: “Δεν έκανα τίποτα να αποτρέψω το έγκλημα”

Φωτογραφία: Intimenews, ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην δική της κατάθεση προχώρησε χθες η 15χρονη από την Αγ. Βαρβάρα, η οποία κατηγορείται  για ηθική αυτουργία στη δολοφονία της 50χρονης μητέρας της, το ξημέρωμα της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έφηβη μίλησε με πρωτοφανή απάθεια και κυνισμό, δείχνοντας ότι μάλλον δεν έχει συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των πράξεών της και παραδέχθηκε ότι ήταν η ηθική αυτουργός του εγκλήματος, ενώ μίλησε για τις πολύ κακές σχέσεις με τη μητέρα της.

Πιο συγκεκριμένα, η κοπέλα στην απολογία της είπε, ότι η μητέρα της την κακομεταχειριζόταν και ότι το βράδυ που στο σπίτι της ήρθαν οι δύο φίλοι της, 17χρονος σύντροφός της από τη Ρουμανία και ο 16χρονος φίλος του από το Λουτράκι, ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί, αφού όλοι μαζί είχαν αποφασίσει να τη σκοτώσουν: «Δεν ήμουν παρούσα, αλλά ήξερα τι θα συμβεί. Ήμουν στο διπλανό δωμάτιο. Δεν ξέρω λεπτομέρειες της δολοφονίας, ούτε θέλω να μάθω. Έτρεμα, όταν άκουγα τις κραυγές της μητέρας μου. Δεν έκανα όμως τίποτα να αποτρέψω το έγκλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Κατά τον συνήγορό της, Σπύρο Δημητρίου, η 15χρονη είπε ότι έχει μετανιώσει για το φριχτό αυτό έγκλημα. Επειδή, όμως, δείχνει να μην έχει συναίσθηση του τι έχει συμβεί, ο δικηγόρος υπέβαλε αίτημα ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης και λήψης δείγματος από την κατηγορούμενη για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Προσδιόρισε πάντως στην ανακρίτρια, ότι εκείνος που σκότωσε την 50χρονη με σχεδόν 70 μαχαιριές ήταν ο 16χρονος φίλος τους από το Λουτράκι: «Μαζί με τον 17χρονο φίλο μου αποφασίσαμε να τη σκοτώσουμε. Επειδή δεν μπορούσαμε να τη δολοφονήσουμε εμείς, φωνάξαμε για βοήθεια τον 16χρονο. Δεν ξέρω πώς αποφάσισε ο 16χρονος να λάβει μέρος στη δολοφονία, αυτός επέμενε να λάβει μέρος. Δεν είπαμε στον 16χρονο ότι θα του δώσουμε χρήματα. Δεν ξέρω γιατί το δέχθηκε. Επέμενε μάλιστα να κάνει το έγκλημα. Μου έστελνε μηνύματα στο Facebook και ρωτούσε πότε θα γίνει. Δεν μπορώ να σας δείξω τα μηνύματα γιατί τα έχω σβήσει…», είπε χαρακτηριστικά.

Ο 17χρονος σύντροφος της κοπέλας, πάντως, ο οποίος έμενε τους τελευταίους μήνες στο διαμέρισμα του θύματος στην Αγία Βαρβάρα, υπέδειξε και αυτός ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας τον 16χρονο.

Ο 16χρονος, όμως, από την πλευρά του παραδέχεται μόνο τη φυσική του παρουσία στο διαμέρισμα την ώρα της δολοφονίας. Υποστηρίζει δε ότι πήγε στο σπίτι της 50χρονης για να κλέψει με τους φίλους του μια πιστωτική κάρτα. Είδε τι συνέβη και από φόβο ακολούθησε το ζευγάρι των εφήβων στην προσπάθειά τους να διαφύγουν μέχρι τις Σέρρες. Εκεί όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να παραδοθεί.

Και οι 3 έφηβοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι, με την ανάκριση από εδώ και πέρα να επικεντρώνεται στον ακριβή ρόλο και κίνητρο του καθενός στο έγκλημα. Αυτή θα πρέπει να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης για ανήλικους κατηγορούμενους είναι έξι μήνες.