Σούπα λαχανικών με κεφτεδάκια

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το τσουχτερό κρύο συνεχίζονται για ακόμη μια μέρα. Τι καλύτερο λοιπόν από να σερβίρετε στα παιδιά μια σούπα λαχανικών με κεφτεδάκια;

Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:

300 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι

Για τη σούπα:

2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
1½ φλ. τσαγιού κοφτό μακαρονάκι
1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό αλάτι,
πιπέρι

Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μπολ και τα ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Τον αφήνουμε σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη σούπα.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο για 2΄ να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2΄. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10΄.

Στο μεταξύ πλάθουμε τον κιμά σε όσο πιο μικρά κεφτεδάκια μπορούμε. Βγαίνουν περίπου 25 μικρά κεφτεδάκια. Προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι στη σούπα και τα κεφτεδάκια. Βράζουμε για 10΄. Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα ή μπολ.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ σουφλέ σοκολάτας με φουντούκια

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Πατατόσουπα με πράσο και μπέικον