Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Ζυμαρικά με κρέμα αρακά

Τα ζυμαρικά είναι ένα πιάτο που μάς αφήνει να κάνουμε πολλούς γευστικούς συνδυασμούς και να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που έχουμε στο ψυγείο. Σήμερα θα τα “παντρέψουμε”με τον αρακά σε ένα φαγάκι που θα κάνει τα παιδιά να δουν με μια πιο φιλική ματιά αυτό το λαχανικό.

Ο αρακάς αποτελεί φυτική πηγή πρωτεϊνών, οι οποίες όμως δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε όλα τα απαραίτητα αμινοξέα

Ωστόσο, ο συνδυασμός του με άλλα τρόφιμα φυτικής προέλευσης που περιέχουν πρωτεΐνη, όπως για παράδειγμα το ρύζι ή τα προϊόντα δημητριακών, βελτιώνει τη βιολογική αξία της προσλαμβανόμενης πρωτεΐνης. Παράλληλα είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες. Ενδεικτικά, ένα φλιτζάνι βρασμένου αρακά περιέχει 8-9 γραμμάρια φυτικών ινών, ποσότητα που καλύπτει περίπου το 1/3 των ημερήσιων αναγκών ενός ενήλικα.

Μάλιστα, περιέχει τόσο αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, όσο και διαλυτές, που έχει φανεί ότι ασκούν καρδιο-προστατευτική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα LDL («κακής») χοληστερόλης.

Υλικά

400 γρ πένες
280 γρ αρακά
1/2 κρεμμύδι
30 γρ βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτάλες ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το λάδι και αφήστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.Προσθέστε τον αρακά και αφήστε τον να πάρει γεύση για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε στην κατσαρόλα 2 κουτάλες ζωμό και μαγειρέψτε τον αρακά, σε μέτρια φωτιά και με σκεπασμένη κατσαρόλα, για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Βάλτε τον αρακά στο μίξερ έως ότου γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.Βάλτε πάλι την κρέμα αρακά στη φωτιά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα και κανονίστε το αλάτι.

Εν τω μεταξύ, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό.Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα, βάλτε τα στην κατσαρόλα με την κρέμα αρακά και αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας.

Αν η κρέμα αρακά είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο από το νερό όπου έβρασαν τα ζυμαρικά. Αν θέλετε ένα νόστιμο πιάτο χωρίς τη χρήση της κρέμας γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τυρί κρέμα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα φούρνου με πατάτες, πιπεριές και κασέρι

Κοτόπουλο μαρινάτο με ελιές και δαμάσκηνα

Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο

Ροή Ειδήσεων