Ζυμαρικά με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο

Χορταστική και απολαυστική μακαρονάδα που αρέσει πολύ και στα παιδιά. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε το χωριάτικο λουκάνικο με κοτόπουλο.

Υλικά

500 γραμ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
10 μεγάλα ασπρομανίταρα
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 συσκευασία ντοματάκια πομοντόρια αποφλοιωμένα
1 κλαδάκι φασκόμηλο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτάμε τα λουκάνικα σε νερό που βράζει για 2’.Βγάζουμε το περίβλημα από τα λουκάνικα (δηλαδή το εντεράκι τους) και τα ψιλοκόβουμε. Τα σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το πράσο σε λεπτές φέτες (μόνο το λευκό μέρος). Μόλις μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σοταριστούν και αυτά . Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το φασκόμηλο και βράζουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα σουρώσουμε τα παίρνουμε με πιρούνα (να στάζουν) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 1-2’.Σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά τρίβουμε ώριμη παρμεζάνα.

Διαβάστε επίσης:

Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο

Πατάτες γκρατέν με πράσο και τυρί

Μακαρονάδα με τόνο, αρακά και ελιές