Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο

Σούπα με τραχανά, φέτα και χωριάτικο λουκάνικο

Όταν έξω κάνει κρύο δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σερβίρετε στην οικογένειά σας από ένα ένα πιάτο ζεστή σούπα. Εμείς σήμερα επιλέξαμε τον τραχανά ως βασικό συστατικό της σούπας μας και για να κάνουμε ακόμα πιο χορταστικό το φαγητό μας θα προσθέσουμε και χωριάτικο λουκάνικο.

Ο τραχανάς είναι μια από τις καλύτερες διατροφικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε για την οικογενειά σας. Είναι μια τροφή με υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει φυτικές ίνες, πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, υδατάνθρακες, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ. Λόγω της περιεκτικότητάς του σε φώσφορο προστατεύει τον οργανισμό από την οστεοπόρωση, ενώ η καροτονοειδής λουτεΐνη που περιέχει βοηθά στην καλή υγεία του δέρματος, των ματιών και της καρδιάς. Η του γάλακτος στη συνταγή του τραχανά αυξάνει την παρουσία πρωτεΐνης και ασβεστίου, γι’ αυτό αποτελεί κατάλληλη και θρεπτική τροφή για παιδιά.

Υλικά:

300 γρ. τραχανάς
300 ml φρέσκο γάλα
5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένα σε φετάκια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό μαζί με το γάλα. Μόλις το υγρό πάρει βράση, ρίχνουμε τον τραχανά ανακατεύοντας διαρκώς. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει και να μαλακώσει και η σούπα να χυλώσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει ο βρασμός και πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία ενσωματώνουμε το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα τηγανάκι ροδίζουμε στο λάδι τις φέτες των λουκάνικων για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε την σουπα σε βαθιά πιάτα και γαρνίρουμε με τη φέτα και το λουκάνικο. Εναλλακτικά, το λουκάνικο το σερβίρουμε στο πλάι.