Αυτά είναι τα χρώματα που κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο

Αν έχετε μικρό διαμέρισμα, τα χρώματα είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός παράγοντας που θα σας βοηθήσει να το κάνετε να φαίνεται μεγαλύτερο. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα και τα μοτίβα που θα επιλέξετε να εντάξετε μέσα σε αυτό.

Ανοιχτές αποχρώσεις: Ουδέτερες στους τοίχους, τα έπιπλα και τα υφάσματα, με μικρές έντονες πινελιές στα διακοσμητικά στοιχεία του σπιτιού. Είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός. Το λευκό, το γκρι και τα ανοιχτά γήινα χρώματα θα πρέπει να είναι πρώτα στη λίστα επιλογής σας και να κυριαρχούν. Άλλωστε, πρέπει να κερδίσετε φωτεινότητα από παντού! Το λευκό ειδικά θα βοηθήσει στην ανάδειξη οποιασδήποτε πηγής φωτός. Έχουμε μιλήσει για πιο σκούρες αποχρώσεις φέτος το χειμώνα. Όμως, όσοι έχετε λίγα τετραγωνικά θα πρέπει να συγκρατηθείτε!

Ταβάνι: Κάντε το ταβάνι σας να φαίνεται ψηλότερο συνεχίζοντας το χρώμα του τοίχου 15 πόντους προς τα μέσα και στο ταβάνι. Έτσι, θα δώσετε ύψος και αέρα στο διαμέρισμά σας!

Ενοποιήστε του χώρους με παρόμοιες αποχρώσεις: Όπως ακριβώς τα διαφορετικά χρώματα χωρίζουν το διαμέρισμα σε διαφορετικές περιοχές, οι διαφορετικές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος μπορούν να ενώσουν όλα τα δωμάτια. Έτσι, το διαμέρισμά σας θα φαίνεται κατά κάποιο τρόπο ενιαίο, άρα και μεγαλύτερο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο www.spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό, αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.