“Στα 35 μου διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού και θέλω να θυμίζω σε όλους τι έφταιξε”: Μαμά 4 παιδιών εξομολογείται

“Στα 35 μου διαγνώστηκα με καρκίνο μαστού και θέλω να θυμίζω σε όλους τι έφταιξε”: Μαμά 4 παιδιών εξομολογείται

Η Rachel Garlinghouse είναι μια μαμά τεσσάρων παιδιών, όλα διαφορετικών φυλών, τα οποία υιοθέτησε με τον σύντροφό της στη γέννα. Αυτή τη στιγμή δίνει τη δεύτερη μεγάλη μάχη της ζωής της με τον καρκίνο του μαστού και μέσω της σελίδας της στο Instagram επιχειρεί με έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο να ενημερώσει τις γυναίκες για τη σημασία του τακτικού ελέγχου, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να έχουν τα εμφυτεύματα στήθους. Επίσης, έχει διαβήτη τύπου 1 εδώ και 15 χρόνια, όμως τίποτα από όσα την καταβάλλουν δεν μπορεί να νικήσει το λαμπερό χαμόγελό της! Επιπλέον είναι και συγγραφέας. Μέσω του scarymommy.com επιχείρησε να μοιραστεί με άλλες γυναίκες την ιστορία της:

“Ποζάρω τόπλες σε φωτογραφίες και βίντεο και εδώ και μερικούς μήνες. Από τότε που αποφάσισα να αφαιρέσω τα εμφυτεύματα στο στήθος μου ένιωσα την ανάγκη να μοιραστώ το ταξίδι μου με άλλους. Ήμουν μόλις 35 όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού, οπότε είναι σημαντικό να θυμίζω σε όλες τις γυναίκες να εξετάζονται συστηματικά στο στήθος, να κάνουν τις μαστογραφίες τους και να ενημερώνονται για τις ασθένειες που σχετίζονται με τα εμφυτεύματα.

Όσες καλές προθέσεις κι αν έχω, θα υπάρχουν πάντα εκείνοι οι “καλοπροέραιτοι” που θα νιώσουν την ανάγκη να μου πουν να ‘καλυφθώ’ και να σταματήσω να είμαι ‘απρεπής’. Δεν θέλουν να βλέπουν τη γύμνια μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής τους. Εγώ, όμως, είμαι εδώ για να τους πω, ότι οι πληγές μου δεν είναι σεξουαλικές ούτε έκφυλες. Για την ακρίβεια, δείχνοντας τις πληγές μου δημιουργώ επίγνωση στον κόσμο για τον καρκίνο του μαστού και συνηγορώ για τους κινδύνους την εμφυτευμάτων στο στήθος.

Την πρώτη φορά που δημοσίευσα φωτογραφία μου ανησυχούσα για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν, όμως τα περισσότερα μηνύματα ήταν εξαιρετικά θετικά, αφού εκατοντάδες άνθρωποι μοιράστηκαν μαζί μου τις δικές τους αντίστοιχες ιστορίες. Δεν ήταν λίγες οι γυναίκες που μου είπαν πως χάρη σε εμένα ακύρωσαν τις προσθετικές τους ή εξετάστηκαν στο στήθος έπειτα από πολλά χρόνια.

Το στήθος είναι μεγάλη υπόθεση στην σύγχρονη κοινωνία. Θυμάμαι, όταν ήμουν μικρή ανυπομονούσα να μεγαλώσω και να αποκτήσω στήθος και όταν αυτό έγινε, το μέγεθος δεν ξεπερνούσε το Cup-B.

Το δικό μου στήθος, όμως, με πρόδωσε. Στα 35 μου βρήκα τρεις μάζες, μέσω ψηλάφισης. Ενημέρωσα τον γιατρό μου, ο οποίος μου ζήτησε να κάνω υπέρηχο και την πρώτη μου μαστογραφία. Οι όγκοι φάνηκαν αμέσως -στην αρχή όχι ανησυχητικοί, όμως μία βιοψία θα μας έπειθε. Αποφάσισα να την κάνω μετά τις καλοκαιρινές μου διακοπές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα. Θυμάμαι τη γιατρό να μου λέει: ‘Ποτέ δεν μου αρέσει όταν το λέω αυτό στις γυναίκες, όμως… έχεις καρκίνο μαστού’. Συνέχισε να μου μιλά για το χειρουργείο που θα έπρεπε να κάνω, τη μαγνητική, τη χημειοθεραπεία, την ακτινοβολία, τα γενετικά τεστ και ό,τι άλλο θα ακολουθούσε, όμως εγώ άκουγα μόνο λέξεις -δεν καταλάβαινα τίποτα. Ήμουν σε κατάσταση σοκ.

Οι επόμενοι μήνες ήταν μια διαρκής αγωνία. Είχα ραντεβού, εξετάσεις, ακτινογραφίες, γενετικά τεστ. Τελικά αποφάσισα, ότι παρόλο που θα μπορούσα να αφαιρέσω τοπικά τον όγκο και να κάνω ακτινοβολία, προτιμούσα να κάνω μαστεκτομή. Μάλιστα, ζήτησα στο ίδιο χειρουργείο να γίνει και η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων. Το χειρουργείο έγινε, είχα δύο μήνες για ανάρρωση, όμως τα ραντεβού στους γιατρούς συνεχίστηκαν.

Έπειτα από χρόνια ψυχοθεραπείας, προκειμένου να μπορέσω να ανταπεξέλθω στο ψυχικό τραύμα που άφησε το πρόβλημα υγείας μου, είχα μόλις αρχίσει να βγαίνω από τη θολούρα όμως, όταν αποφάσισα να αφαιρέσω τα εμφυτεύματά μου. Μου προκαλούσαν πόνο στην πλάτη και των ώμο και ένιωθα να αρρωσταίνω με περίεργα συμπτώματα, όπως θολούρα στο μυαλό, πρήξιμο στους συνδέσμους, ξαφνικές ενοχλήσεις από φαγητά, έπαιρνα βάρος, είχα τρομερό στρες… Πίστευα, ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο βήμα για να μπορέσω να αφήσω τον καρκίνο πίσω μου.

Ενώ περίμενα, λοιπόν, το χειρουργείο αφαίρεσης των εμφυτευμάτων, κάτι εξαιρετικά σοκαριστικό συνέβη: Ένα βράδυ, και καθώς έφτιαχνα μια μπλούζα, ένιωσα μια μάζα στο στήθος μου και με έλουσε κρύος ιδρώτας. Έπειτα από τρεις υπερήχους και μία βιοψία πήρα τα χειρότερα νέα: Ο καρκίνος είχε επιστρέψει!

Μπήκα ξανά στο χειρουργείο, αφαίρεσα τα εμφυτεύματα και κάθε ιστό εσωτερικά από το στήθος και περίμενα να δω την εξέλιξη… Τα αποτελέσματα δεν ήταν θετικά: Λίγο καιρό μετά έμαθα πως ο καρκίνος δεν είχε αφαιρεθεί εντελώς και έπρεπε ξανά να χειρουργηθώ. Αυτή τη φορά με επιτυχία.

“Είμαι εξαντλημένη, είμαι αισιόδοξη, είμαι ευγνώμων, όμως περισσότερο από όλα είμαι αποφασισμένη να θυμίζω σε όλες τις γυναίκες να ελέγχουν το στήθος τους”

Αυτή τη στιγμή κάνω χημειοθεραπείες -μία επιλογή που έκανα, προκειμένου να απαλλαγώ από κάθε ίχνος καρκινικού κυττάρου που ενδεχομένως επιχειρεί να πολλαπλασιαστεί στο σώμα μου. Θα ακολουθήσουν 33 γύροι ακτινοβολίας και ένας χρόνος ανοσοθεραπείας. Είμαι εξαντλημένη, είμαι αισιόδοξη, είμαι ευγνώμων, όμως περισσότερο από όλα είμαι αποφασισμένη να θυμίζω σε όλες τις γυναίκες να ελέγχουν το στήθος τους και να γνωρίζουν πως τα εμφυτεύματα αποτελούν ριψοκίνδυνη απόφαση, η οποία δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία.

Καταλαβαίνω, ότι με τις εικόνες μου αυτές μπορεί να προκαλώ, όμως αυτό είναι το νόημα. Θέλω όλες οι γυναίκες να μάθουν τι έχω υποστεί και νοιάζομαι τόσο για εκείνες που δεν θέλω να περάσουν ό,τι πέρασα εγώ. Τα στατιστικά και οι ροζ κορδέλες δεν λένε απολύτως τίποτα -οι ουλές του Φρανκενστάιν, όμως, λένε πολλά. Και δεν θα σταματήσω να τις δείχνω! Γιατί ξέρετε τι είναι χειρότερο από εικόνες από αυτές; Ο ίδιος ο καρκίνος.”

Διαβάστε ακόμα:

Η 39χρονη Λαμπρινή, μητέρα 2 παιδιών «σάρωσε» στις Πανελλήνιες με 18.845 μόρια

Καταγγελία σοκ στα Σεπόλια: Απόπειρα πνιγμού 4χρονου κοριτσιού από την μητέρα του

Ξετρελαμένη με το εγγόνι της η Πόπη Τσαπανίδου: Δείτε τις φωτογραφίες που η ίδια δημοσίευσε!