Ενεργειακά αυτόνομα το EEEEK και το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας

Ενεργειακά αυτόνομα το EEEEK και το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας

Στον Δήμο Ελευσίνας, τέθηκαν σε λειτουργία, φωτοβολταϊκά συστήματα που ήταν εγκατεστημένα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) και Ειδικό Γυμνάσιο της πόλης, μετά την ολοκλήρωση των μακροχρόνιων διαδικασιών, από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τις υπηρεσίες του Δήμου .

Όπως τονίζεται σχετικά, τα συστήματα αυτά, καταστούν τα συγκεκριμένα σχολεία ενεργειακά αυτόνομα μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και αυξάνοντας την εξοικονόμηση χρημάτων.

«Τον Μάιο, όταν τέθηκε σε λειτουργία η κολυμβητική πισίνα για θεραπεία και αποκατάσταση στο Εργαστήριο, είχαμε δεσμευθεί πως τα έργα θα συνεχιστούν. Σήμερα, δύο μήνες μετά εγκαθιστούμε και φωτοβολταϊκό σύστημα με πόρους από τον Δήμο Ελευσίνας. Το ίδιο ισχύει και για το Ειδικό Γυμνάσιο Ελευσίνας. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που συμβαδίζουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για ένα μέλλον λιγότερο ενεργοβόρο και για πολίτες περισσότερο ευαισθητοποιημένους στα θέματα ενεργειακής κατανάλωσης», όπως δήλωσε ο δήμαρχος Α. Οικονόμου.

«Με την πολιτική εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων στα σχολεία του Δήμου, ευαισθητοποιούμε των μαθητές αλλά και τους δημότες μας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και αξιοποίησης εναλλακτικών πηγών ενέργειας φιλικών προς το περιβάλλον. Είναι κάτι που θέλουμε να το εφαρμόσουμε σε όσα περισσότερα σχολεία μπορούμε. Χαίρομαι που η αρχή έγινε από τα συγκεκριμένα σχολεία, είναι ένα πολλαπλό μήνυμα προς όλους μας», είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Τζιγκιτζέλα.

Διαβάστε επίσης:

Τσούχλος: “Η ΟΛΜΕ θέλει όλα τα σχολεία να έχουν άριστες υλικοτεχνικές υποδομές και αίθουσες 15 παιδιών”

“Έρχονται” εμβολιασμοί παιδιών για τον κορωνοϊό στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο;

Κεραμέως: “Στο νέο σχολείο δίνουμε ελευθερία στους εκπαιδευτικούς, έμφαση σε δεξιότητες”

Σχ.χρ. 2021-22: Αυτά είναι τα 137 Δημοτικά που αποκτούν Σχολική Βιβλιοθήκη