Στα “κάγκελα” οι γονείς για το Επίδομα Παιδιού – Χιλιάδες δικαιούχοι χάνουν την δόση – Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ

ΟΠΕΚΑ: Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού

Τις τελευταίες ώρες στο Ιnfokids.gr έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων από πολλούς αναγνώστες αναφορικά με την επικείμενη πληρωμή της δόσης του Επιδόματος Παιδιού καθώς στην καρτέλα τους εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις 4.000 δικαιούχων για την καταβολή επιδόματος παιδιού λόγω φορολογικών οφειλών – Τι λέει ο ΟΠΕΚΑ

«Κατά την τακτική εκκαθάριση του επιδόματος παιδιού του μηνός Μαρτίου και, ειδικότερα, στο πλαίσιο της εκκαθάρισης της πληρωμής των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου, προέκυψαν απορρίψεις αιτήσεων σε ορισμένους δικαιούχους, λόγω εκκρεμοτήτων φορολογικής φύσης των προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα» διευκρινίζει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο ΟΠΕΚΑ αποσαφηνίζει ότι το χρέος που εμφανίζεται, ειδικά για τις περιπτώσεις αυτές, δεν είναι οριστικό.

Tι πρέπει να κάνουν όσοι δικαιούχοι μένουν εκτός πληρωμής

Όπως επισημαίνει, θα ακολουθήσει νέα επεξεργασία και, για τον λόγο αυτό, οι πολίτες, που επηρεάζονται, καλούνται να μην προχωρήσουν στην όποια καταβολή οποιουδήποτε ποσού.

Ο ΟΠΕΚΑ τονίζει ότι, σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευθέτηση του θέματος αυτού και αναφέρει ότι οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Ο ΟΠΕΚΑ επισημαίνει ωστόσο ότι θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση και μέχρι τότε οι δικαιούχοι να μην προχωρήσουν σε πληρωμές.

Πότε θα πληρωθεί η Α Δόση του Επιδόματος

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει, στις 31 Μαρτίου 2023, το επίδομα παιδιού σε 523.941 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης 101.258.400,10 ευρώ. Οι ως άνω δικαιούχοι μπορούν να έχουν προσωποποιημένη πληροφόρηση στις αρχές Απριλίου μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του επιδόματος παιδιού.

Διαβάστε επίσης:

Ο Νίνο μίλησε για τα παιδιά του: Το ημερολόγιο που θέλει να διαβάσουν μετά τα 35 τους χρόνια

Kάλλιο αργά παρά ποτέ – Αυτά είναι τα πασίγνωστα ακατάλληλα προιόντα που ανακαλούνται από την ελληνική αγορά

Τέμπη: Η τρυφερή αγκαλιά μπαμπά στον 18χρονο Άγγελο που έσωσε την κόρη του από το φλεγόμενο βαγόνι