Στην Αμερική υπάρχει μάθημα φροντίδας νεογέννητου και… να πώς αποτρέπονται οι εγκυμοσύνες στην εφηβεία!

Στο πλαίσιο ενός σχολικού project για το μάθημα «Early Childhood Education» (Εκπαίδευση στα Πρώτα Παιδικά Χρόνια) που υπάρχει σε όλα τα σχολεία της Αμερικής, η 15χρονη Olivia κλήθηκε να πάρει στο σπίτι της για μερικές ημέρες ένα ψεύτικο μωρό και να το «φροντίσει».

Η μαμά της περιέγραψε στα social media πώς εξελίχθηκε αυτή η εμπειρία της Olivia σε ένα post για γέλια και για… κλάματα –και μας έκανε να σκεφτούμε, ότι χρήσιμο θα ήταν να υπάρξει ένα τέτοιο μάθημα και στα ελληνικά σχολεία. Δείτε το post της μαμάς:

«Γνωρίστε τον William. Είναι το διαδραστικό μωρό της Olivia, το οποίο της ανατέθηκε ως project στο πλαίσιο του μαθήματος Eκπαίδευσης στα Πρώτα Παιδικά Χρόνια. Στη διπλανή φωτογραφία, γνωρίστε την Olivia με τον William. Τον έχει από την Παρασκευή το βράδυ (είναι Κυριακή). Είναι απολύτως εξαντλημένη και έτοιμη να παρατήσει το μάθημα και να δώσει τον William πίσω. Ίσως ακόμα και να τον πετάξει. Αυτό κι αν είναι εκπαιδευτική εμπειρία. Η αγαπημένη μου στιγμή μέχρι τώρα είναι όταν ήρθε στο δωμάτιό μου, χθες στις 3:00 το ξημέρωμα. Έκλαιγε κανονικά, ενώ τον τάιζε με το μπιμπερό. Με παρακαλούσε να την βοηθήσω, γιατί ήθελε απλά να κοιμηθεί. Της είπα όχι.» …περιγράφει η μαμά γελώντας και τα σχόλια κάτω από το post πέφτουν βροχή!

Όπως χαρακτηριστικά είπε η μαμά της Olivia στο scarymommy.com, το οποίο και δημοσίευσε την ιστορία της, η 15χρονη είναι η μεγαλύτερη από τα τέσσερα παιδιά της. Το μικρότερο; Είναι μόνο τριών εβδομάδων! Φαντάζεστε, λοιπόν, ότι στο σπίτι επικρατεί μια γενικότερη «βρεφική» αναστάτωση. Η Olivia, όμως, δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να αναλάβει το project με τον William, το οποίο αρχικά πήγαινε μια χαρά, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου που την ώρα του φαγητό το «μωρό» άρχισε να κλαίει γοερά! Η Olivia χρειάστηκε να ζεστάνει το πιάτο της τρεις φορές, γιατί κάθε φορά σταματούσε για τουλάχιστον 20 λεπτά για να τον ταΐσει. Έπειτα το «μωρό» έπρεπε να ρευτεί, να βάλει καθαρή πάνα, αλλά και να νανουριστεί για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να αποκοιμηθεί. Σαν ένα πραγματικό μωρό, δηλαδή!

Αργότερα η Olivia χρειάστηκε να διακόψει το μπάνιο της, επειδή το μωρό έκλαιγε, καθώς και τις τηλεφωνικές συνομιλίες με τις φίλες της…

«Το να έχεις μικρότερα αδέλφια σε καμία περίπτωση δεν σε προετοιμάζει, για το τι σημαίνει να έχεις δικό σου παιδί», είπε η μαμά της και πρόσθεσε: «Η εργασία αυτή θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια στο Γυμνάσιο».

Όσο για τη βαθμολογία της μαθήτριας, έπειτα από όλη τη σκληρή δουλειά; Όχι τόσο καλή, αφού δεν παρείχε στο μωρό καλή στήριξη στο κεφάλι, δεν τον νανούριζε αρκετά και τον τάιζε μόνο κατά 85% από όσο θα έπρεπε. Έτσι, πήρε μόλις ένα 65%.

«Τουλάχιστον, μπορεί να φέρει στο σπίτι ένα άλλο μωρό και να ξαναδοκιμάσει, αν θέλει να ανεβάσει τον βαθμό της» -δεν είμαστε, όμως, σίγουροι αν η Olivia (ή το όποιο μωρό) θέλει να περάσει ξανά από αυτή την διαδικασία!

Πηγή: scarymommy.com