Συγκλονίζει η ιστορία του 18 μηνών μωρού που το πτώμα του ξεβράστηκε στις ακτές, 6 μήνες μετά τον πνιγμό του

Σε ένα μωρό μόλις 18 μηνών  που πνίγηκε μαζί με την οικογένειά του ενώ προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μάγχη, το περασμένο φθινόπωρο, ανήκει η σορός που ξεβράστηκε σε μια παραλία της νοτιοδυτικής Νορβηγίας ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

Η τραγική ιστορία του 18 μηνών Αρτίν

Ο Αρτίν Ιρανεζχάντ, μόλις 18 μηνών, πνίγηκε μαζί με τα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε, τον Οκτώβριο. Το σώμα του μικρού, που φορούσε γαλάζια φόρμα και σωσίβιο, παρασύρθηκε από τα ρεύματα στη Βόρεια Θάλασσα και έφτασε μέχρι τις ακτές της κοινότητας Καρμόι, στη Νορβηγία.

Η επικεφαλής των ερευνών στο αστυνομικό τμήμα του Καρμόι, Καμίλα Τιέλε Βάαγκε, επιβεβαίωσε ότι πρόκειται πράγματι για τον Αρτίν, ένα αγόρι ιρανικής καταγωγής, που χάθηκε στο ναυάγιο του πλοιαρίου στη Μάγχη, ενώ η οικογένεια επιχειρούσε να περάσει από τη Γαλλία στη Βρετανία. «Και οι δύο γονείς πνίγηκαν, όπως και τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του Αρτίν, τα οποία βρέθηκαν νεκρά μετά το ναυάγιο. Ενημερώθηκε η υπόλοιπη οικογένεια», ανέφερε η Βάαγκε.

Το πτώμα  ξεβράστηκε στις νορβηγικές ακτές μετά από 6 μήνες

Χιλιάδες μετανάστες επιχειρούν κάθε χρόνο να περάσουν στην Ευρώπη, δια ξηράς και θαλάσσης, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Συχνά διακινδυνεύουν τη ζωή τους και πληρώνουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε διακινητές.

Η νορβηγική αστυνομία επιβεβαίωσε την ταυτότητα του αγοριού μέσω εξετάσεων DNA, συγκρίνοντας το γενετικό υλικό με ενός στενού συγγενή του που έτυχε να ζει στη Νορβηγία.

«Είναι μια τραγική ιστορία όμως τουλάχιστον καταφέραμε να δώσουμε μια απάντηση στους συγγενείς», κατέληξε η Τιέλε Βάαγκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ