Συγκλονίζει μητέρα στις Σέρρες: “Τα παιδιά μας είδαν τον Βασίλη πεσμένο και έτρεξαν πανικόβλητα”

Η τοπική κοινωνία στις Σέρρες δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το σοκ της τραγωδίας του θανάτου ενός 11χρονου μαθητή από έκρηξη στο λεβητοστάσιο του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Πέρα, όμως, από τη θλίψη και τον χαμό ενός παιδιού υπάρχουν κι άλλα προβλήματα. Οι συμμαθητές του αδικοχαμένου Βασίλη χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν αυτό το συγκλονιστικό γεγονός.

Σε κατάσταση σοκ οι συμμαθητές του παιδιού

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο Epiloges.TV, μητέρα μαθητή καταγγέλλει πως τα παιδιά τους, που βρίσκονταν στην αυλή την ώρα της έκρηξης, δεν έχουν ψυχολογική στήριξη και “χρειάζονται βοήθεια”.

Σύμφωνα με τη μητέρα, τα παιδιά είδαν τον συμμαθητή τους, τον Βασίλη, κάτω στο έδαφος όταν τον χτύπησε η σιδερένια πόρτα και σοκαρισμένα άρχισαν να τρέχουν.

Τα παιδιά έπαιζαν στον ίδιο χώρο με τον Βασίλη, απλά τα δικά μας παιδιά ήταν πιο τυχερά, γιατί έπαιζαν από τη δεξιά πλευρά, ενώ ο Βασίλης από την αριστερή. Δηλαδή θα μπορούσαν να είναι τα δικά μας παιδιά σε αυτή τη θέση“, ανέφερε η μητέρα.

Σύμφωνα με τη γυναίκα, τα παιδιά μαζεύτηκαν σε ένα σπίτι γεμάτα μουτζούρες και σε κατάσταση σοκ. “Τα παιδιά πανικοβλήθηκαν και κοίταξαν να σώσουν τους εαυτούς τους”. Όσο για τους γονείς, κι αυτοί έψαχναν πανικόβλητοι τα παιδιά τους στο σχολείο. “Κάποια στιγμή ακούστηκαν οι σειρήνες και τρέξαμε στο σχολείο. Μας είπαν ότι τα παιδιά ήταν καλά, αλλά είχαν φύγει”.

“Κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας” τόνισε η μητέρα. “Ο δήμαρχος Σερρών ήταν στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” και έλεγε ότι από την πρώτη στιγμή υπάρχουν ψυχολόγοι δίπλα στα παιδιά. Αυτό δεν έχει συμβεί” είπε η μητέρα.

Τα ερωτήματα είναι πολλά -Ο πόνος και η οργή ξεχειλίζουν στις Σέρρες

Στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Α νεκροταφείο Σερρών βρέθηκαν χθες όλοι οι συμμαθητές του κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια, συγγενείς και φίλοι του άτυχου παιδιού που τον αποχαιρέτησαν με βουβό θρήνο μη μπορώντας ακόμα να συνειδητοποιήσουν τι έχει συμβεί

Ο πόνος βουβός και το φορτίο βαρύ. Η ατμόσφαιρα βαριά  στο Α Νεκροταφείο Σερρών, στην κηδεία του μικρού Βασίλη που έχασε πρόωρα τη ζωή του χθες στην αυλή του σχολείου του. Τραγικές φιγούρες οι γονείς του παιδιού, η μικρότερη αδελφή του άτυχου μαθητή που πριν από ένα χρόνο ήρθαν την από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα παιδιά τους.

Σέρρες: Το τελευταίο αντίο στον άγγελο που έφυγε νωρίς

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για τον 11χρονο Βασίλη: Σε σοκ οι συμμαθητές του – Ο 11χρονος δεν ήθελε να πάει στο σχολείο εκείνη τη μέρα – Η 7χρονη αδερφή του είδε την τραγωδία

Χριστούγεννα 2022: Τι θα περιλαμβάνει το εορταστικό «καλάθι του Άη Βασίλη»

Botox ή υαλουρονικό οξύ; Ποια θεραπεία είναι κατάλληλη για εμένα;