Συγκλονίζει παιδί στην Πάτρα – «Μαμά πεινάω» – H μητέρα το μεγαλώνει με 2,30 ευρώ τη μέρα

Συγκλονίζει παιδί στην Πάτρα – «Μαμά πεινάω» – H μητέρα το μεγαλώνει με 2,30 ευρώ τη μέρα

Έκκληση σε όσους πολίτες μπορούν να βοηθήσουν μια άνεργη μητέρα ενός μικρού παιδιού η οποία αναγκάζεται να ζει με μόλις 2,30 ευρώ την ημέρα χωρίς κάποιο επίδομα απηύθυνε ο εθελοντικός φιλανθρωπικός οργανισμός Φωτεινό Αστέρι της Πάτρας.

Όπως ενημερώνει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός, η γυναίκα, η οποία έχει δεχτεί σκληρό χτύπημα της μοίρας, καθώς είναι χωρισμένη και αυτή την περίοδο δεν εργάζεται, προσπαθεί να τα βγάλει πέρα και να μεγαλώσει το ανήλικο παιδί της με ψίχουλα.

Παλιότερα είχε απασχοληθεί σε διάφορες δουλειές οι οποίες ήταν όλες με οκτάμηνη σύμβαση.

Δεν δικαιούται επίδομα

Όμως, δεν δικαιούται επίδομα από το κράτος και πρέπει να καλύπτει τόσο της δικές της ανάγκες όσο και εκείνες του παιδιού της που είναι μεγάλες μόνο με το επίδομα τέκνου που είναι 140 ευρώ το δίμηνο! Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η γυναίκα μπορεί να ξοδέψει μόνο 2,30 ευρώ την ημέρα για να καταφέρει να επιβιώσει, πράγμα αδύνατο!

«Μέχρι πού μπορεί να φτάσει η απελπισία μια μάνας; Τι άλλο μπορεί να κάνει, όταν το παιδί φωνάζει “Μαμά πεινάω” και εκείνη προσπαθεί να καλύψει την πείνα του; Άραγε, τι λύση θα βρει για ζεστασιά τον χειμώνα που έρχεται;», τονίζει ο οργανισμός.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα του οργανισμού 2611104324 και 6981044800 και στο e-mail : tofoteinoasteri@gmail.com.

https://www.facebook.com/tofoteinoasteri/posts/4371568722957069

Διαβάστε επίσης

Μαρούσι: Ανήλικοι στρίμωξαν 14χρονους σε στενό και τους λήστεψαν

Αυτά τα σχολεία θα αποκτήσουν μαγνητικούς πίνακες, παιχνίδια μαθητικής σκέψης και ειδικά θρανία

Συγκλονίζει η χήρα Μπάρκουλη: “Δέχτηκε απίστευτο μπούλινγκ το παιδί μου, τον έκλειναν στην τουαλέτα και τον έδερναν”