Τα εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ έρχονται δωρεάν στην τάξη σας online

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από την αρχή της λειτουργίας του, επιδιώκοντας την ενεργή συμμετοχή του στη σχολική ζωή, προσφέρει ειδικά σχεδιασμένα σχολικά προγράμματα για μαθητές όλων των βαθμίδων. Λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα χρονική συγκυρία και αναζητώντας νέους τρόπους για να είναι κοντά σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, το ΚΠΙΣΝ δημιούργησε το SNFCC Class, μια ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιλέγουν ολοκληρωμένα σχολικά προγράμματα και να τα υλοποιούν μέσα στην τάξη τους.

Όλα τα σχολικά προγράμματα του ΚΠΙΣΝ σχεδιάστηκαν, υλοποιούνται και προσφέρονται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

SNFCC Class: η ψηφιακή πλατφόρμα του ΚΠΙΣΝ για τα σχολεία

Με κεντρικούς άξονες την παιδεία, τον πολιτισμό και τη βιωσιμότητα, τα σχολικά προγράμματα είναι ειδικά σχεδιασμένα για κάθε σχολική βαθμίδα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λειτουργούν συμπληρωματικά της διδακτικής ύλης, εμπλουτίζοντας με τρόπο ψυχαγωγικό αλλά ταυτόχρονα επιμορφωτικό τη διαδικασία της διδασκαλίας.

Με γνώμονα την ευελιξία, οι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα μέσα από το SNFCC Class να εγγραφούν στα σχολικά προγράμματα της επιλογής τους, υλοποιώντας τα κατά τη διάρκεια τριών εβδομάδων και διαμορφώνοντας το χρονοδιάγραμμα που ταιριάζει στη δική τους τάξη. Προαιρετικά, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να παρακολουθήσουν και webinars τα οποία γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και σκοπό έχουν να τους ενημερώσουν σχετικά με το πως μπορούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την πλατφόρμα και το υλικό που βρίσκουν σε αυτή. Μετά την ολοκλήρωση κάθε σχολικού προγράμματος, παρέχεται πιστοποίηση παρακολούθησης.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να υλοποιήσουν ένα πρόγραμμα μέσα από μερικά απλά βήματα, κάνοντας εγγραφή στο class.snfcc.org. Στην περίπτωση τηλεκπαίδευσης τα προγράμματα μπορούν να διεξαχθούν μέσω διαμοιρασμού οθόνης (share screen). Για τη διεξαγωγή στη σχολική αίθουσα, αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτζέκτορα και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Τα τρέχοντα σχολικά προγράμματα είναι

TO KΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ (για μαθητές Γυμνασίου)

Οι μαθητές, με εργαλεία το πείραμα, την έρευνα και τους μετεωρολογικούς σταθμούς, μαθαίνουν για τις συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου, για το πώς οι δραστηριότητες του ανθρώπου έχουν επηρεάσει το κλίμα σε παγκόσμιο αλλά και σε τοπικό επίπεδο και για τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Στόχος του μαθήματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθητές με την έννοια της κλιματικής αλλαγής και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και πως αυτές εφαρμόζονται στο ΚΠΙΣΝ.

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ (για μαθητές Γ’ – ΣΤ’ δημοτικού)

Τι επιπτώσεις έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον; Πώς μπορώ να αλλάξω συνήθειες στην καθημερινότητα μου ώστε να είναι πιο φιλική προς το περιβάλλον; Πώς το ΚΠΙΣΝ έχει εφαρμόσει σύγχρονες μεθόδους σχεδιασμού ώστε να αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο περιβαλλοντικής βιωσιμότητας; Οι μαθητές μέσω του προγράμματος ανακαλύπτουν τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα και μαθαίνουν τον σωστό τρόπο ανακύκλωσης.