Τα προαύλια αυτού του Δήμου τα απογεύματα είναι ανοιχτά για να παίζουν τα παιδιά

Τα προαύλια αυτού του Δήμου τα απογεύματα είναι ανοιχτά για να παίζουν τα παιδιά

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης πρωτοπορεί και τα απογεύματα ανοίγει τα προαύλια των σχολείων ώστε οι μαθητές και τα παιδιά της γειτονιάς να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα και ασφαλή το παιχνίδι τους.

Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία που δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να εκτονωθούν και να παίξουν σε έναν χώρο ασφαλή.  Είναι γεγονός ότι οι ανοικτοί κοινόχρηστοι χώροι που απευθύνονται στα παιδιά έχουν μειωθεί στο ελάχιστο. Τα παιδιά αξίζουν να απολαμβάνουν δημόσιους επιτηρούμενους χώρους, ώστε να μην αναλώνονται στα βιντεοπαιχνίδια, σε άσκοπες βόλτες και επικίνδυνες δραστηριότητες.

Σε κυψέλες χαράς μετατρέπονται οι αυλές των σχολείων

To πρόγραμμα “Ανοιχτές Αυλές” του τμήματος Παιδείας του Δήμου Νέας Σμύρνης ξεκίνησε την Τρίτη 8/2/2022 στους χώρους του 2ου και 3ου – 13ου Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας. Ήδη η συμμετοχή των παιδιών είναι μεγάλη και καθημερινά το τμήμα Παιδείας λαμβάνει νέες εγγραφές. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2132025983 και στο e-mail: adpaideias@neasmyrni.gr.

Οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Παιδείας

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης  Πολύδωρος Συρίγος δήλωσε σχετικά: “Αξιοποιούμε τους μόνους ελεύθερους χώρους στις γειτονιές μας με δομημένες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για τους μαθητές των σχολείων μας. Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών γίνεται δημιουργικός. Οι αυλές των σχολείων μετατρέπονται σε «κυψέλες» χαράς, ψυχαγωγίας, δημιουργίας, εκπαίδευσης”.