Τα σπουδαία λόγια της Μόνικα Μπελούτσι για τις κόρες της

Η Μόνικα Μπελούτσι εδώ και λίγες μέρες είναι στη χώρα μας προκειμένου να ετοιμαστεί για ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, που θα αποτελέσει και το θεατρικό της ντεμπούτο.  Η Ιταλίδα σταρ θα υποδυθεί τη Μαρία Κάλας στο Ηρώδειο, και η αγωνία της για το ρόλο της ντίβας της όπερας είναι έκδηλη.

Διαβάστε επίσης: Η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο – Οι πρώτες φωτογραφίες της ως Μαρία Κάλλας

Μιλώντας στο Δεύτερο Πρόγραμμα, η Μόνικα Μπελούτσι έδειξε ότι δεν είναι μόνο σπουδαία ηθοποιός που βελτιώνεται διαρκώς, καθώς ωριμάζει, αλλά και μια μητέρα που μπορεί να αφήσει τη σταρ πίσω της όταν πρόκειται για τα παιδιά της. «Η εικόνα μου είναι μόνο ένα μικρό μέρος της ζωής μου. Ο αληθινός μου βίος, ο μυστικός μου κήπος, είναι για μένα αληθινά σημαντικός. Και αυτή η προστασία είναι αναγκαία για να επιβιώσει κανείς σ’ αυτή τη δουλειά».

Για τις κόρες της

Αναφερόμενη στις κόρες της δήλωσε: «Δεν θέλω η δουλειά μου να έχει μεγάλο μέρος στη ζωή τους. Προτιμώ να είμαι η μητέρα τους και να τους δίνω όλη τη δύναμη, όλη την αγάπη που χρειάζονται για να ανακαλύψουν το δικό τους πάθος. Εγώ είμαι το παρελθόν, εκείνες είναι το μέλλον».

Υπενθυμίζουμε ότι η Μόνικα Μπελούτσι έχει αποκτήσει δύο κόρες από τον γάμο της με τον Βενσάν Κασέλ, με τον οποίο υπήρξαν παντρεμένοι από το 1999 ως το 2013, διάστημα μέσα στο οποίο απέκτησαν δύο παιδιά: την 9 ετών Λεονί και την 15χρονη Ντέβα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ρόλο της ως «κορίτσι του Τζέιμς Μποντ»: «Ήταν επαναστατικό το να υποδυθώ έναν τέτοιο ρόλο στα 50 μου. Δείχνει πώς αλλάζουν οι καιροί. Μια ηθοποιός σήμερα είναι εντελώς διαφορετική απ’ ό,τι στις δεκαετίες του ’30, του ’40, του ’50, που μπορούσες να είσαι όμορφη και ταλαντούχα, αλλά στα 40 σου η καριέρα σου τελείωνε».

Για το κίνημα Me too

Μάλιστα η Μόνικα Μπελούτσι μίλησε και για τη σημασία του κινήματος Me too, αλλά και για την αποστροφή της Κατρίν Ντενέβ ότι αυτό μπορεί να περιέχει έναν «νέο πουριτανισμό»: «Πιστεύω ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι στις μέρες μας οι γυναίκες μιλούν με θάρρος και κουράγιο, αλλά θα χρειαστεί καιρός για να εξασφαλιστούν ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Πιστεύω, πάντως, ότι δεν χρειάζεται να αποζητάμε τον πόλεμο, αλλά ένα κοινό έδαφος επικοινωνίας. Γιατί ο πόλεμος δεν φέρνει τίποτα καλό».