Τα σχολεία δεν οδήγησαν σε αύξηση των κρουσμάτων – Περισσότερα παιδιά νόσησαν στις γιορτές

Αγωνία στις τάξεις: Το 25% των κρουσμάτων είναι παιδιά 4-18 ετών

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία σε καμία περίπτωση δεν οδήγησε σε “τσουνάμι κρουσμάτων” στην μαθητική κοινότητα σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας, αντιθέτως μάλιστα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ αποδεικνύουν ότι με το άνοιγμα των σχολείων η επιδημιολογική εικόνα στα παιδιά κινείται σε πτωτική πορεία σε σχέση με τις γιορτές.

Περισσότερα τα κρούσματα σε παιδιά ενώ ήταν κλειστά τα σχολεια

Όπως αποτυπώνεται και στην ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ, κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, απ’ ό,τι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194), και παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.

Η επιδημιολογική εικόνα από τις τάξεις στα σχολεία όλης της χώρας δείχνει ότι  έχουμε μόλις 26 κλειστά τμήματα εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών μεταξύ των περισσότερων από 80.000 τάξεωνσε όλη τη χώρα. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα τμήματα που είναι κλειστά πατώντας εδώ

Κεραμέως: “Ομαλά κύλησε η 1η εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων ”

Η Νίκη Κεραμέως απαντά στα σενάρια κλεισίματος των σχολείων λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Με χθεσινές της δηλώσεις εξάλλου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογράμμισε την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και την αποφυγή διασποράς στις τάξεις χάρη στο υγειονομικό πρωτόκολλο που εφαρμόζεται στις τάξεις λέγοντας ότι “Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας“.

Προτεραιότητα να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία

Είναι προφανές ότι σε αυτή τη φάση τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοικτά (σε αντίθεση με τις συνθήκες που υπήρχαν ενάμιση χρόνο πριν, όπου και ίσχυε ακριβώς το αντίθετο). Να μείνουν ανοικτά με καλά μελετημένα πρωτόκολλα, που να διαφυλάσσουν όσο περισσότερο γίνεται την υγεία των μαθητών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Όπως τονίζουν πηγές του Υπουργείου Παιδείας στο Ιnfokids.gr τα επίσημα στοιχεία από τα κρούσματα στα παιδιά αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση καλώς πήρε την απόφαση να επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία στις 10 Ιανουαρίου παρά την έντονη πολιτική αντιπαράθεση και τα επικριτικά σχόλια. Μάλιστα, το πρωτόκολλο με την διεξαγωγή των 3 self test σε όλους τους μαθητές (εμβολιασμένους και μη) κατά την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων απέδωσε καρπούς καθώς με τον τρόπο αυτό εντοπίστηκαν έγκαιρα μαθητές εν δυνάμει κρούσματα που θα κάναν βόλτες και θα είχαν κοινωνικές επαφές με άλλα παιδιά συντελώντας σε περαιτέρω διασπορά, μη γνωρίζοντας ότι νοσούν.

Πάγια θέση της ηγεσίας του Υπουργείου είναι πως είναι καλύτερα τα παιδιά να κάνουν τεστ για να πάνε στο σχολείο και άρα τα κρούσματα να εντοπιστούν, παρά να είναι στο σπίτι με παππούδες και γιαγιάδες και να μεταδίδουν, χωρίς να το ξέρουν, τον κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Mακρή: “Πάνω από 31.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Δεν είναι κάτι ανησυχητικό”

Σοκάρει ο Μάριος Αθανασίου: «Έχω βρεθεί σε δουλειά που διακινούνταν πορνογραφικό υλικό από σχολείο»

Αυτός ο Δήμος τοποθετεί συστήματα απολύμανσης αέρα για να αποτρέψει τα κρούσματα στις τάξεις

Ζάκυνθος: 17χρονος πυροβόλησε κατά λάθος συμμαθητή του με καραμπίνα