Τελευταία μαθητική παρέλαση αύριο για τον Τάσο στο Μαθράκι – Τι συνέβη και γιατί θα τον ξαναδούμε στην Τήλο;

Tο γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση ότι η φετινή παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα είναι η τελευταία για το Μαθράκι, το μικροσκοπικό νησί του Ιονίου που βρίσκεται σε απόσταση μόλις τριών ναυτικών μιλίων από την Κέρκυρα.

Όπως διαβάζουμε στη σελίδα ‘Έλληνες Δάσκαλοι”, ο Τάσος είναι ο μοναδικός μαθητής στο Δημοτικό και το σχολείο που ήταν κλειστό για 21 χρόνια επαναλειτούργησε για χάρη του με μεγάλη προσπάθεια και προσωπικό κόπο της περσινής δασκάλας του που κατάφερε να μεταμορφώσει μια αποθηκη σε τάξη.

Είναι το μοναδικό παιδί σε ένα νησί μόλις 40-45 μονίμων κατοίκων αλλά δυστυχώς εκείνος και η μαμά του θα φύγουν από το νησί όπως αποκάλυψε η μαμά του μιλώντας σε τοπική ιστοσελίδα της Κέρκυρας. 

Η φετινή παρέλαση θα είναι και η τελευταία καθώς με τη φυγή του Τάσου θα μπει ξανά λουκέτο στο σχολείο.

Η επόμενη παρέλαση θα γίνει στην Τήλο

Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην ανάρτηση ” Στις 28 Οκτωβρίου 2022, το Μαθράκι θα δει την τελευταία του παρέλαση. Μερικές φορές δυστυχώς δεν είμαστε άξιοι να κρατήσουμε τους ανθρώπους σε αυτούς τους μικρούς τόπους. Την αξία τους την αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν φύγουν. Άξια η δήμαρχος Τήλου που αντιλαμβάνεται καλά πως έναν μικρό τόπο τον κάνουν οι άνθρωποι του. Πήρε την πρωτοβουλία να καλέσει την Τζένη και τον Τάσο στο νησί της, μια πρόταση που έγινε δεκτή και από τους δύο. Τελευταία παρέλαση για το Μαθράκι με τον μικρό Τασούλη. Τάσο η επόμενη στη νήσο Τήλο...”

Η τελευταία σχολική γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης:

Διεθνής διάκριση για το Live Without Bullying ως μία από τις πιο επιτυχημένες καινοτομίες στην εκπαίδευση

Είδηση “βόμβα” για την υπόθεση της 12χρονης – Ανώτερο πολιτικό στέλεχος συνομιλούσε με το παιδί

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Ξεχώρισε η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα

Γιατί οι γονείς των αγοριών κινδυνεύουν περισσότερο από άνοια;