Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου – Ξεχώρισε η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα

Μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Θεσσαλονίκης παρέλασαν το πρωί στην οδό Τσιμισκή και καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της πόλης, στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Την παρέλαση άνοιξε η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησαν οι σημαιοφόροι των 21 σχολείων και στη συνέχεια το 24ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στα πεζοδρόμια της Τσιμισκή για να χειροκροτήσει τους μαθητές

Η παρέλαση ξεκίνησε από το ύψος της Διαγωνίου, περνώντας από την εξέδρα των επισήμων που είχε στηθεί στο ύψος της Αριστοτέλους, για να τερματίσει στην οδό Ίωνος Δραγούμη. Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Διαγώνιο και θα τερμάτισε στην Ι. Δραγούμη στο χώρο επισήμων στη διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους. Πήραν μέρος 21 σχολεία καθώς και τα τμήματα των σημαιοφόρων των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι η τελευταία μαθητική παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγινε το 2019. Το 2020 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μέτρων για τον κορωνοϊό και το 2021 με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω Εθνικού πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

Ξεχώρισε η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα

Από τις παρουσίες που ξεχώρισαν αυτή της μαθήτριας του 32ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, Βεατρίκης Ντούγκου, ο πατέρας της οποίας είναι από την Κένυα.

«Ο μπαμπάς μου είναι από την Κένυα και η μητέρα από τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η πρώτη φορά που έκανα παρέλαση και ήταν μια εξαιρετική εμπειρία με πάρα πολύ καλή οργάνωση» ανέφερε η ίδια μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης. Όπως τόνισε, μάλιστα, «νιώθω περήφανη για την πατρίδα μου και χαρά που εκπροσώπησα το σχολείο μου».

Η 16χρονη αθλήτρια έτρεχε μέχρι πέρυσι σε αγώνες μετ’ εμποδίων, όμως φέτος αγωνίζεται στα 100-200 μέτρα καθώς οι επιδόσεις της είναι εξαιρετικές.

Ο πατέρας της Βεατρίκης Ντούγκου, είναι ο γνωστός καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Σαμουήλ Ντούγκου. Ο πατέρας της έχει καταγωγή από την Κένυα, ενώ η μητέρα της είναι από την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Συγκίνηση! Οι 3 μαθητές από τη Θύμαινα γιόρτασαν και παρέλασαν με λαμπρότητα!

Στη Λεόντειο Σχολή Νέας Σμύρνης οι μαθητές είναι πάνω απ’όλα ευτυχισμένοι!

1 εκατ. παιδιά κάθε χρόνο μένουν ορφανά από μητέρα λόγω καρκίνου