«Τελικά να ανοίξουν τα σχολεία; Ή όχι;»: Η άποψη ενός παιδιάτρου που θα συζητηθεί

«Τελικά να ανοίξουν τα σχολεία; Ή όχι;»: Η άποψη ενός παιδιάτρου που θα συζητηθεί

Ανοίγουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με επικαιροποιημένα πρωτόκολλα, τα οποία ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η επαναλειτουργία των σχολείων έχει διχάσει τόσο τους ειδικούς, όσο και μερίδα γονέων, την ώρα που οι εκπαιδευτικοί εκφράζουν αντιδράσεις.

Ο παιδίατρος, Αντώνης Δαρζέντας, παραθέτει τη δική του άποψη για το θέμα της επιστροφής των μαθητών στα θρανία και εξηγεί τους λόγους της τοποθέτησής του.

«Τελικά να ανοίξουν τα σχολεία; Ή όχι; Από την αρχή της πανδημίας κάνουμε έναν αγώνα με τον ιό περιοριζοντας προσωπικές ελευθερίες. Δηλαδή ανταλλάσσουμε ελευθερία με ασφάλεια.

Αν το καλοσκεφτείτε αυτό είναι ολόκληρη η ζωή μας.

Έχω ξαναγράψει το παράδειγμα. Μπαίνουμε στο αυτοκίνητο μας ξέροντας ότι μέσα σε ένα χρόνο 1000 από εμάς ( μέσα στο 2022 ) θα σκοτωθούμε και κάμποσες χιλιάδες θα τραυματιστούμε σοβαρά αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουμε να μπαίνουμε. Αλλά ας έρθουμε στο θέμα μας.

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Έχουμε πια ένα εμβόλιο που για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου κάνει τη νόσο μια απλή γρίπη.

Συνεπώς ο τυφλός περιορισμός των ελευθεριών που κάναμε και δικαίως στην αρχή,ήρθε η ώρα πια να προσέχουμε ποιανού ελευθερίες θα συμπιέσουμε.
Διότι περιορισμός του ιού χωρίς περιορισμό σε κάποιες δεδομενες ελευθερίες δεν γίνεται.

Άλλοι το κάνουν σαν την Κίνα και άλλοι ηπιότερα.

Η αναστολή λειτουργίας λοιπόν των σχολείων είναι συμπίεση ελευθεριών των ηλικιών που κινδυνεύουν λιγότερο. Το έχω πει πολλές φορές και το ξαναλέω . Θεωρώ ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ τη συμπίεση προσωπικών ελευθεριών σε πληθυσμούς που δεν κινδυνεύουν για να την γλυτώσουν οι μάγκες που δεν θέλουν να τους αλλάξει το DNA από τη στιγμή που ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΌΛΙΑ.

Και το σχολείο είναι το βασικότερο δικαίωμα του παιδιού.

Μα θα πει κάποιος. Και τι είναι δύο εβδομάδες αναστολή να πέσει λίγο η κορύφωση. Πολύ λογική σκέψη και πολλοί επιστήμονες συντάχθηκαν με αυτήν. Μπορώ να πω μάλιστα ότι είναι και η προσωπική μου άποψη.

Αλλά κοιτώντας τι γίνεται διεθνώς ρε παιδιά εκτός από λίγες επαρχίες του Καναδά που μάλιστα αρκετές από αυτές μπήκαν σε σχεδόν ολικό λοκνταουν με κλείσιμο και της εστίασης σε κλειστούς χώρους ο υπόλοιπος κόσμος ΆΝΟΙΞΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ ΤΟΥ.

Και η Αγγλία που γίνεται χαμός στην Όμικρον και η Δανία και η Ιταλία. Και οι ΗΠΑ εκτός από ελάχιστες περιοχές. Και όλες αυτές έχουν λιγότερες δικλειδες από εμάς. Δηλαδή έχουν λιγότερα ή καθόλου σελφ τεστ. Μερικές δεν έχουν μάσκες κτλ

Που οι ΗΠΑ έχουν εμβολιασμό σαν τον δικό μας. Τι στο καλό λοιπόν; Δεν ξέρουν τόσες επιτροπές σε όλο τον κόσμο και ξέρουμε εμείς εδώ στο Facebook;

Και εάν πείτε ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουν προλάβει να εμβολιαστούν τόσα παιδιά θα σας πω ότι είναι σταγόνα στον ωκεανό αυτό.

Άλλωστε το ίδιο ισχύει για όλες τις χώρες που ανοίγουν τώρα τα σχολεία τους.
Με προσοχή αλήθεια θα ακούσω τα σχόλια σας. Είμαι ανοιχτός σε όλες τις απόψεις.

Υστερο συμπλήρωμα. Λάβετε υπ’οψιν σας ότι στην Ελλάδα η πλειοψηφία των παιδιών παει σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Αγγλικά, Γαλλικά, Ωδεια, Κολυμβητήρια. Αυτα δεν πρέπει να κλείσουν;

Διαβάστε επίσης: 

Μητέρα καταγγέλλει τον πατέρα που πρόσκειται στους Θεματοφύλακες επειδή το παιδί της έχασε τη χρονιά

Βόλτα – εφιάλτης για οικογένεια στην Πάτρα: Δέχθηκε επίθεση πίτμπουλ, κινδύνευσε το μωρό

Συγκλονίζει γνωστή ηθοποιός: «Χώρισα όσο ήμουν έγκυος – Βίωσα μόνη την εγκυμοσύνη μου»