Σταθερή βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας της 25χρονης Ανυσίας Λιούρη, που τραυματίστηκε στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 25χρονη πολυτραυματίας και εγκαυματίας έχει αποκαταστήσει επαφή με το περιβάλλον και το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας αναπνέει μόνη της, χωρίς τη χρήση μηχανικού αερισμού.
Από την πλευρά του, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας διευκρινίζει- σε ανάρτησή του στο Facebook, πως παραμένει διασωληνωμένη σε ήπια καταστολή.
«Φίλοι μου, με αφορμή αυτά που ακούστηκαν στην τηλεόραση και γράφτηκαν σε μερικές δημοσιεύσεις, μόνο εγώ σας ενημερώνω σωστά και υπεύθυνα για την Ανυσία μου. Σας έχω πει ότι πάμε καλύτερα αλλά ποτέ δεν ήταν σε κώμα. Διασωληνωμενη σε καταστολή ήταν και παραμένει διασωληνωμενη αλλά σε ήπια καταστολή. Οικογένεια και γιατροί είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα!!! Με εκτίμηση Λιούρης Κωνσταντίνος!!!!!» έγραψε ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας.
Η ανάρτηση του πατέρα της 25χρονης
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, η 26χρονη Ανυσία είναι μία άριστη μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο ΑΠΘ. Η πολυτραυματίας, αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας, έκανε τώρα μεταπτυχιακό στη Μουσειολογία.
Μιλώντας πριν από κάποιες μέρες στο MEGA η καθηγήτριά της Mατούλα Σκαλτσά είχε πει «Έχει πολύ μακρύ δρόμο μπροστά της, έκανε την πρώτη εγχείρηση. Έχει πολλαπλά εγκαύματα». Όπως η ίδια περιέγραψε: «Έχει και πολλαπλά κατάγματα στην σπονδυλική στήλη, αλλά δεν έχει πειραχτεί ο νωτιαίος μυελός της. Είναι ακόμα σε καταστολή. Αλλά έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, έχει πολύ δρόμο. Είναι στο Παπανικολάου, την έχουν φέρει στην Μονάδα Εγκαυμάτων, επειδή έχει εγκαύματα τρίτου βαθμού».
Αναφερόμενη στη νεαρή κοπέλα είπε πως «ήταν στο μεταπτυχιακό της Μουσειολογίας, ήταν ο τελευταίος πρόσφατος κύκλος. Νεαρό παιδί ήταν. Ήταν πάρα πολύ καλή φοιτήτρια, εξαιρετική φοιτήτρια. Προσεκτική, σκεπτόμενη, σοβαρή, πραγματικά, πάρα πολύ καλό παιδί»
Σχετικά με την έκκληση της οικογένειας η κυρία Σκαλτσά υπογράμμισε πως «ευτυχώς, δώσανε πολλοί και από το γραφείο και από το μεταπτυχιακό και πολύς κόσμος γενικώς έδωσε αίμα. Οπότε δεν είχαν ανάγκη μετά για αίμα».
«Επειδή έχουμε, ξέρετε, στο μεταπτυχιακό πάρα πολύ στενή σχέση με τα παιδιά, δηλαδή εγώ τα αποκαλώ παιδιά μου και παρακολουθώ και όταν φεύγουν τι κάνουν γενικώς και τα στηρίζω, είμαστε πάρα πολύ συγκλονισμένοι με όλα αυτά που συνέβησαν στην Ανυσία. Σε όλα τα παιδιά φυσικά. Ζούμε με τα παιδιά μαζί, είμαστε συνέχεια με τα παιδιά, κουβεντιάζουμε τις διπλωματικές τους, ερευνητικά τους ζητήματα, οπότε τα ξέρουμε πολύ καλά τα παιδιά», συμπλήρωσε η καθηγήτρια του ΑΠΘ.
Διαβάστε επίσης:
Αγωνία στο Ηράκλειο: 12χρονος έπαθε ηλεκτροπληξία προσπαθώντας να φορτίσει το κινητό του
Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down – Μια ημέρα αφιερωμένη στα “ξεχωριστά” παιδιά της τρισωμίας 21