Τέμπη: Γιαγιά έξι μηνών βρέφους – «Βρήκαμε το μωρό κάτω από το κάθισμα» – Πώς το έσωσε ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης

Η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους που βρέθηκε κάτω από τη θέση του Μιχάλη Κλάψη, ενός από τους ήρωες επιβάτες που έσωσαν κόσμο στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη, μίλησε στο T-live με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Η κα Ιωάννα που ταξίδευε με την κόρη της και το εγγόνι της περιέγραψε τη νύχτα της φρίκης: «Ακούσαμε ένα μπαμ κι άρχισε να φεύγει το βαγόνι, να αναποδογυρίζει, δεν ξέρω. Εκείνη την ώρα μας πέταξε όλους, τσιρίζαμε, φάγαμε γυαλιά, δεν ξέραμε τι γινόταν. Κι όταν ανοίξαμε τα μάτια μας, ας πούμε, γιατί δεν ξέραμε τι γινόταν, είδαμε καπνούς, σκοτάδι κι ένας πανικός μέσα σε όλο το βαγόνι.

Προσπαθούσαμε να δούμε αν είμαστε καλά, η κόρη μου φώναζε «το μωρό, το μωρό, που είναι το μωρό»

και μετά τη φώναξε με το όνομά της, άρχισε να κλαίει και τη βρήκαμε κάτω από το κάθισμα. Μας βοήθησε κι ένα παιδί εκεί και την τράβηξα εγώ κάτω από το κάθισμα, την έδωσα στην κόρη μου, έφυγε από τη μία πλευρά  κι εγώ από την άλλη».

Η κόρη της τάϊζε το μωρό και τη στιγμή της σύγκρουσης, βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του Μιχάλη Κλάψη.

«Το μωρό βρέθηκε κάτω από καθίσματα. Έφυγε από τα χέρια της κόρης μου που την τάιζε και βρέθηκε κάτω από το κάθισμα του παιδιού αυτού που ήταν παραδίπλα μου»

εξομολογήθηκε η γιαγιά του βρέφους.

Ο νεαρός φοιτητής επικοινώνησε με την κόρη της, όπως αποκάλυψε η γιαγιά του μωρού στο T-live.

Πώς ο 20χρονος Μιχάλης Κλάψης έσωσε το βρέφος από το φλεγόμενο βαγόνι

Ο Μιχάλης Κλάψης βρισκόταν στο τρίτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη. Ο 20χρονος φοιτητής περιέγραψε τα όσα βίωσε από τη στιγμή της φονικής σύγκρουσης αλλά και τον τρόπο που σώθηκε.

Ήταν ένας από τους ήρωες που βοήθησε να απεγκλωβιστούν και άλλοι επιβάτες μεταξύ των οποίων και ένα μωρό

«Ήταν μία περίεργη στιγμή. Από κάπου πήραμε δύναμη όλα τα παιδιά που ήμασταν μέσα. Αν κοιτάξετε το 3ο βαγόνι, τα δύο κάτω παράθυρα είναι σπασμένα. Πρώτα σπάσαμε το μεγάλο και μετά το μικρό για να κατέβουμε πιο εύκολα. Στο βαγόνι αυτό βρέθηκα εντελώς τυχαία», είπε.

«Έπιασα μετά τη σύγκρουση να δω εάν έχω πόδια, χέρια, κεφάλι πάνω μου, ακούμπησα το πρόσωπό μου να δω αν έχω τραυματιστεί. Είχα αίματα στο πρόσωπό μου, αλλά δεν ήταν δικά μου ήταν από τον μπροστινό μου», συνέχισε.

Πώς έσωσε το βρέφος

Σχετικά με το βρέφος που έσωσε ο κ. Κλάψης ανέφερε: Μόλις σηκώθηκα, βρήκα τα πράγματά μου, το μπουφάν μου, και ένα μπουκάλι με νερό. Δίπλα μου ήταν μία μητέρα που ζήταγε βοήθεια, και ότι έχασε το μωρό της.

Την ώρα που ήμασταν εν κινήσει εγώ έβλεπα ταινία, και η μητέρα τάιζε το μωρό. Μετά τη σύγκρουση είδα ότι της είχε φύγει το μωρό και μου ζήτησε βοήθεια. Το μωρό ήταν κάτω από το δικό μου κάθισμα, το πήραμε, το πήρε στην αγκαλιά της.

Μέχρι να γίνει αυτό τα παιδιά από μπροστά είχαν ήδη σπάσει τα τζάμια».

Διαβάστε επίσης:

11χρονος ΑμεΑ ακροβατεί στο περβάζι 3ου ορόφου σε κέντρο ειδικών θεραπειών στην Καλλιθέα – Τι καταγγέλει η Νένα Χρονοπούλου

Τέμπη: Ένας… Ατρόμητος αγώνας για την 25χρονη Ανυσία – Όσα αποκάλυψε η γιαγιά της για την τραγική μοίρα της οικογένειας

“Λουκέτο” στο 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο στο Βύρωνα για κατεπείγουσες εργασίες για την ασφάλεια των μαθητών