Τέμπη: Χαραμάδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο Ιάσονα που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Χαραμάδα ελπίδας για τον 20χρονο Γεράσιμο Ιάσονα από τον Βόλο, ο οποίος δίνει τεράστια μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας από τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς κάποιοι δείκτες του παρουσίασαν βελτίωση, ενώ και οι γιατροί αντιμετωπίζουν την κατάσταση με συγκρατημένη αισιοδοξία.

Ο Γεράσιμος Ιάσονας είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity62, με τους συγγενείς του να προσεύχονται και να βρίσκονται από το πρώτο λεπτό στο πλευρό του στη μάχη να κρατηθεί στη ζωή, με τη συνδρομή εξειδικευμένης ομάδας νευροχειρουργών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Υποχώρησαν κάποια οιδήματα

Μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας στη ΜΕΘ, η πορεία της υγείας του προσέφερε δειλά, αλλά ελπιδοφόρα μηνύματα, καθώς κάποια οιδήματα παρουσίασαν μερική υποχώρηση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr υπεβλήθη και σε τραχειοστομία.

“Φταίξιμο έχουν οι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν, πρέπει να σουβλιστούν” ξεσπά η γιαγιά του 20χρονου

Η γιαγιά του Γεράσιμου τόνισε ότι ο 20χρονος είναι στην ίδια κατάσταση, χωρίς να υπάρχει κάποια ενημέρωση από τους γιατρούς

“Το παιδί μας είναι στο νοσοκομείο, είναι στα ίδια. Ο Θεός και η Παναγία να το φυλάξει, να γίνει καλά. Η Παναγία το πέταξε έξω από το τρένο και η Παναγία πιστεύουμε ότι θα το κάνει καλά. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση από τους γιατρούς. Πηγαίνω στο νοσοκομείο, πως δεν πηγαίνω. Εγώ δε μπορώ ούτε μέσα να πάω, ούτε να το δω” δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή “Το Πρωινό”.

“Ήταν ένα παιδί, αριστούχος μαθητής του μουσικού σχολείου, ένα καλό παιδί. Παιδιά του Θεού και της εκκλησίας. Αγαπάνε τον πλησίον τους και τους φίλους τους και τα παιδάκια όλα. Ενάρετο, εργατικό. Τον ίδιο πόνο έχουμε. Τον ίδιο πόνο έχουν όλες οι μανούλες, όσες έχασαν τα παιδάκια τους, τα βλασταράκια τους. Από μία σταλιά να τα μεγαλώσεις, να τα μορφώσεις, να τα διαπαιδαγωγήσεις σωστά και να τα χάσεις έτσι, για μία αμέλεια κάποιων” πρόσθεσε.

Η γιαγιά του 20χρονου επέρριψε ευθύνες στους σταθμάρχες που είχαν βάρδια το μοιραίο βράδυ, εκτός από τον 59χρονο που έχει συλληφθεί.

“Το φταίξιμο το έχουν οι πρώτοι σταθμάρχες που άφησαν τον άπειρο κι έφυγαν. Αυτοί πρέπει να σουβλιστούν, όχι απλά φυλακή να μπουν” είπε χαρακτηριστικά.

«Ευχαριστώ τους γιατρούς και τον κόσμο» – Συγκλονίζει η μητέρα του

Μέσω τρίτου προσώπου, η μητέρα του 20χρονου Βολιώτη, Γεράσιμου Ιάσονα, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω του MEGA, εκφράζοντας ένα μεγάλο «ευχαριστώ» για το ενδιαφέρον του κόσμου. «Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Αυτή την στιγμή θέλω να παραμείνω σιωπηλή και να επικεντρωθώ στο παιδί μου. Υπάρχουν πληροφορίες που έχουν βγει που δεν έχω δώσει εγώ στα μέσα, ίσως είναι λόγια συγγενών, αλλά όχι δικά μου. Ευχαριστώ πάρα πολύ τους γιατρούς για την προσπάθεια τους και όλο τον κόσμο που προσεύχεται για το παιδί μου», είπε η μητέρα του 20χρονου.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: «Δεν ήταν ποτέ σε κώμα» λέει ο πατέρας της 25χρονης Ανυσίας – Όλα τα νεότερα για την υγεία της φοιτήτριας

Παράταση εγγραφών σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της χώρας για το σχολικό έτος 2023-24

Θεσ/νικη: O λόγος που δεν μπόρεσε ο απόστρατος να ανατινάξει το αυτοκίνητο με τα 2.5 ετών δίδυμα του – Φωτογραφίες σοκ